Farten til Torres

Rafael Benitez mener at det er dyktighet kombinert med stor fart som gjør Fernando Torres til en slik matchvinner. Gerrard om hvorfor det er viktig å avgjøre kamper som mot Fulham.

Frustrasjonen var til å føle på da Liverpool dominerte stadig mer mot Fulham sist lørdag, men ikke greide å få inn den avgjørende scoringen. Et lite stykke magi fra innbytter Fernando Torres sendte imidlertid de røde på veien mot tre poeng og fortsatt kontakt med øverste del av tabellen i Premier League. Rafael Benitez la ikke skjul på at hans rekordkjøp, og ikke minst farten til Liverpools nr.9, ble den avgjørende faktoren.

- I fjor kontrollerte vi spillet i mange kamper, men vi behøvde å score mål som den på lørdag. Det er forskjellen på uavgjort og tre poeng, og det er det du tenker når du bytter inn spillere som Fernando, forklarer Rafa.

- Han er i stand til slikt siden han er en spiller med fart. Spørsmålet er om du både har dyktighet og fart.  Jeg har dyktighet men jeg har ikke fart, så jeg kan ikke komme forbi noen! Men Torres kan det.

- Jeg tror ikke han er vår mest naturlige avslutter. Dirk Kuyt og Andriy Voronin er også meget gode avsluttere, men hvis du har farten til Torres da har du en fordel.

- Hvis du har fire gode angripere, må du håndtere hver enkelts kvaliteter. I dette tilfellet spilte vi med Voronin, som gjorde en glimrende jobb og hadde noen sjanser, og Crouch som er god i lufta. Vi behøvde imidlertid litt mer fart.

- Torres har denne farten mot slutten av kamper hvor det andre laget er slitent. Jeg er sikker på at Voronin, Crouch og Kuyt, og også Babel, kan score disse målene for oss. Okay, i dag var det Torres som scoret men Voronin hadde to sjanser før det. Nøkkelen for meg er hvem du skal benytte når. Det avhenger av forsvarerne og det avhenger av ditt lag.

- Det var forventet at vi ville score, men jeg visste ikke hvem som ville gjøre det. Vi prøvde å fortsette med vårt pasningspill, la ballen gå og skape sjanser og bytte spillere. Vi fikk inn Ryan Babel og Torres for å få friske bein og prøve noe annet.

Kaptein Steven Gerrard understreker også hvilket våpen Fernando Torres er, og hvor viktig han kan være i kamper hvor man stanger og behøver å få hull på byllen.

- Det er en slik spiller han er, og det er derfor han ble kjøpt, at han kan avgjøre kamper, sier Stevie G om lagets toppscorer.

- Du vil merke at lag kommer hit godt organiserte og med hensikt i å gjøre det vanskelig for deg, men vi har nok kvalitet i troppen til at det er mulig å gjøre en forskjell fra benken.

- Når du har kommet til 70 minutter og fortsatt ikke har scoret begynner du å lure på om du ikke greier å få hull på byllen. Dette er seire som vil holde deg inne i kampen om ligatittelen. Mange snakker om kampene hvor topplagene møtes, men mesterskapet har blitt vunnet mange ganger ved at lag er i stand til å avgjøre kamper som mot Fulham. En kan bare se på Chelsea, og hvor mange kamper hvor de ikke har spilt bra men likevel vunnet 1-0.

- Det var godt å se Fernando tilbake på banen og får han litt mer skarphet er jeg sikker på at han vil begynne å starte kamper og score mange mål for oss.

- Han er en type som løfter publikum, og du kunne se den mottakelsen han fikk da han gjorde seg klar til å komme innpå. Han er en stor stjerne for oss og arbeider hardt for laget.

- Han er en fin fyr. Han er funnet seg godt til rette, hans engelsk blir hele tiden bedre og det ser ut som om han trives og da vil vi også få det beste ut av ham.