Ferie for Kewell

Harry Kewell ble en av syndebukkene da Australia tapte kvartfinale mot Japan på straffespark.

Harry Kewell kom inn som innbytter etter 60 minutter i Hanoi. Da stod det 0-0 i kvartfinalen i Asia Cup mellom Japan og Australia i en jevn kamp uten mange sjanser.

Harry ble raskt involvert fra sin posisjon ute på venstrekanten, og pådro seg gult kort i en situasjon ute ved hjørnet av straffefeltet. Det var ikke frispark rett utenfor streken, men samtidig tvilsomt å få advarsel for filming.

To mål i løpet av to minutter midtveis i 2.omgang skapte mer fart og dramatikk, da Aloisi fikk beinet på en lav corner fra Kewell som fikk lov til å gå igjennom hele feltet til bortre stolpe. Svakt forsvarspill bidro imidlertid til at Takahara raskt kunne utligne.

En dommer som forhåpentligvis har hatt bedre dager, utviste så en spiller fra Australia etter en luftduell og med ti mann ble Kewell flyttet alene på topp.

Harry gjorde en bra jobb lengst fremme og viste enkelte glimt på at formen og tempoet er bra. Ikke uventet var likevel Japan nærmest med en mann mer når man kom til ekstraomgangene, og brente bl.a. en fet sjanse helt på tampen av de 120 minuttene.

Harry Kewell startet straffespark-konkurransen, men traff ikke skikkelig på forsøket mot venstre stolperot for keeper og Japans siste skanse reddet nokså komfortabelt etter å ha gjettet riktig. Lucas Neill brente også det neste forsøket for kenguruene, og da bare Takahara misset for Japan var det solens land som kunne gå til semifinalen.