FIFA har åpnet Mascherano-sak

FIFA har nå åpnet sak for å avgjøre om Mascherano kan spille for Liverpool denne sesongen. Penger eller medaljer for Lucas Neill? Potter vil ikke savne Anfield.

FIFA bekrefter nå at de har fått en henvendelse fra Liverpool om det er mulig å få i stand en låneavtale med West Hams midtbanespiller Javier Mascherano for resten av sesongen. Regelverket tillater at en spiller har vært registrert hos tre klubber, men kun spilt for to av disse i løpet av én sesong. Sesongen definerer FIFA som perioden fra 1.juli til 30.juni. Argentineren var i aksjon for Corinthians i august før han reiste til England og West Ham. 22-åringen har kun spilt syv kamper for London-klubben, sist gang mot Everton 3.desember. Rafael Benítez håper å kunne styrke en fra før skaderammet midtbane, og med en opsjon på kjøp kan avtalen eventuelt gjøres permanent fra sommeren av.
- Vi har fått en henvendelse fra Liverpool angående deres ønske om å signere Javier Mascherano, og vi har åpnet sak. Den vil nå bli behandlet og vi får se hvordan den forløper, sier en FIFA-talsmann.

Liverpool mener at presidens har blitt skapt med treklubbersreglen, og at Mascherano bør gis tillatelse fordi han i fjor spilte både i den europeiske og søramerikanske sesongen. I Sør-Amerika følger sesongen kalenderåret.

Penger eller medaljer for Lucas Neill?
Liverpool er i øyeblikket favoritter til å sikre seg Lucas Neill. Blackburn-forsvareren er tilgjengelig for £2M, men sannsynligvis vil Stephen Warnock inngå i en byttehandel med Blackburn. På Anfield må australieren i så fall innfinne seg med klubbens lønnspolitikk, vel vitende om at han kan få høyere lønn andre steder. Forhåpentligvis velger Neill mulighetene til å vinne medaljer med Liverpool fremfor fetere lønnssjekk. Newcastle og West Ham er også interessert i 28-åringen, skriver Liverpool Daily Post.

Potter vil ikke savne Anfield
Darren Potter sier til Birmingham Mail at han ikke vil ha noen betenkeligheter med å signere en permanent avtale med Wolverhampton. ”Ulvene” har kommet til enighet med Liverpool om en overgangssum som antas å starte på £200000. Det tyder på at de røde vil motta ytterligere pengebeløp etter diverse kriterier.
- Tydeligvis har en avtale mellom Liverpool og Wolverhampton kommet i stand. Alt som gjenstår for meg er å ordne opp i min personlige kontrakt med Wolverhampton denne uken, så vi kommer nærmere og nærmere.

- Det går bra for meg. Jeg spiller uke etter uke. Jeg ser frem til å være en del av denne gruppen av spillere de neste to eller tre årene. Det er bare én vei fremover, og det er oppover.

- Jeg har ingen betenkeligheter med å forlate Anfield. Noen vil spørre om jeg vil savne det, men for å si sannheten, så vil jeg ikke det. Jeg hadde mine muligheter. Jeg nøt hvert minutt av det, men det gikk ikke slik jeg ønsket.

- Jeg blir 23 år i år. Jeg må gå videre og ta karrieren fremover, og i Wolves under Mick McCarthy er jeg sikker på at det er veien å gå.

Potter har totalt spilt 17 kamper for Liverpool, 2 i Premier League, 1 i FA-cup, 5 i ligacup og 9 i Champions League. Debuten kom borte mot Graz 10.august 2004.