Finnan beste forsvarsspiller

Steve Finnan er Premier Leagues beste forsvarsspiller så langt denne sesongen. Det slår den offisielle statistikken for ligaen fast. Michael Burns tror på U-seier.

Finnan best blant forsvarerne
Steve Finnan har hatt en svært god sesong for Liverpool. Han har vært blant de jevneste spillerne hos de røde.

Nå slås det fast av Actim Stats, som styrer Premier Leagues offisielle statistikk, at Finnan har vært den aller beste forsvarsspilleren i ligaen. Portsmouths Matthew Taylor og Chelseas Richardo Carvalho kommer nærmest iren på Liverpools høyre side. Keeper Jose Reina har vært ligaens fjerde beste keeper, skal vi tro den samme statistkken. Readings Marcus Hahneman er best, fulgt av David James (Portsmouth) og Tim Howard (Everton). Ingen av Liverpools midtbanespillere eller angripere er på topp fem for sesongen 2006/2007 hos statistikkselskapet, men Steven Gerrard og Dirk Kuyt kommer rett bak topp fem. Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo har vært beste midtbanespiller, mens Didier Drogba i Chelsea har vært beste angriper.

Burns tror på seier
Liverpools midtbanespiller Michael Burns er overbevist om at Liverpool kan bli det femte laget som forsvarer FA Youth Cup. Siden turneringen startet i 1953 er det kun Crystal Palace, Chelsea, Arsenal og Manchester United som har klart dette. Sistnevnte har til og med klart det fem sesonger på rad. Liverpool slo Manchester City i fjor. Nå må de ta igjen Uniteds 2-1-ledelse i returen kommende torsdag for å nå den eksklusive gruppen lag som har forsvart juniortittelen. 

- Det er svært viktig for oss spillere å greie dette. Det faktum at det er Manchester United vi møter gjør dette enda mer viktig. Det blir tøft, men vi kan greie det. Dette laget har vært sammen siden vi var ti år gamle. Moralen er svært god, sier Burns. Før siste sesong er den eneste gangen Liverpool hadde vunnet ungdomstrofeet i 1996 med Jamie Carragher og Michael Owen med på laget.