Finnan har stor tro på Babel

Steve Finnan har fått med seg at Ryan Babel ble straffet for å forsove seg i helgen, men høyrebacken har stor tro på at den unge nederlenderen vil komme sterkt tilbake.

Steven Finnan tror klubbkamerat Ryan Babel vil slå tilbake etter fadesen der han forsov seg under landslagsoppdrag med Nederland, og ble vraket fra startoppstillingen i lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Romania.

- Ryan er en veldig ung spiller, og selv om det ikke er noen garanti for at unge talentfulle spillere vil utvikle seg til å bli klassesillere, så er det alt som tyder på at han har potensial til å gjøre nettopp det. Men det kan selvsagt gå en stund før vi ser ham på sitt beste, uttaler Finnan om 20-åringen til Liverpool Daily Post.

- Det er tydelig at vår manager satset på å få litt kreativitet inn i troppen før sesongen startet, når man ser på kjøpene av Ryan, Fernando Torres, Andriy Voronin og Yossi Benayoun, legger iren til.

- Etter at Luis Garcia ble skadet mot Arsenal i fjor slet vi ofte litt med å skape det uventede som er nødvendig for å åpne opp tette forsvar. Når Luis forsvant i sommer, måtte manageren se seg om etter en spiller med lignende kvaliteter. Slike kvaliteter er veldig viktig for et lag med ambisjoner, og jeg tror Ryan har disse evnene.

- Hen er en meget sterk spillertype, som er vanskelig å få tak på. Han kan glimte til med briljant spill, og være i stand til å vinne kamper på egen hånd. Vi har sett det i glimt på trening, og fansen har også fått noen få smakebiter på dette borte mot Sunderland og da han gjorde mål hjemme mot Derby.

Finnan er i likhet med Babel opptatt med EM-kvalfiseringen for tiden. Irland har hjemmekamp mot Kypros i morgen. Nederland møter på sin side Slovenia, og jakter en seier etter tapet for Romania. Babel håper da å være tatt i nåde av landslagssjef Marco van Basten.

- Jeg kommer ikke til å forsove meg igjen med det første, det er sikkert, uttaler Babel selv til KNVB TV.

- Fra nå av skal jeg alltid ha med meg egen vekkerklokke i kofferten. Jeg vil forberede meg på best mulig vis, og så er det opp til treneren om han lar meg spille, legger han til.

Keegan ferdig med manageryrket
Liverpool-legenden Kevin Keegan har uttalt til The Daily Telegraph at det er lite sannsynlig at han noen gang kommer til å ta jobb som fotballmanager igjen. Keegan har som kjent vært manager både for Manchester City, Newcastle og Fulham, i tillegg til Englands landslag. I dag driver Keegan den interaktive attraksjonen Soccer Circus i Glasgow.

- Mitt liv har tatt en helt annen retning nå, sier Keegan til avisen.