Finnan signerer i morgen

Steven Finnan kommer i løpet av morgendagen til å skrive under på den nye kontrakten han har avtalt med Liverpool-ledelsen. Iren tror de røde vil sette sjansene i sesongen som kommer.

Liverpool Echo melder at Steve Finnan vil skrive under på sin nye kontrakt i morgen. Den innebærer en to års forlengelse av den nåværende avtalen, men klausuler kan medføre at avtalen forlenges enda ett år.

- Det skal bli godt å få den signert, sier hovedpersonen selv.

Høyrebacken uttaler ellers til Echo at han er sikker på at de røde vil rette på feilene som ble gjort i Hong Kong når alvoret starter om knappe to uker. Troppen setter snart kursen mot Holland og Rotterdam-turneringen, som vil bli siste finpussen før seriestart.

Liverpool dominerte stort i banespill, men klarte ikke å score på sjansene, i finalen mot Portsmouth i Barclays Asia Trophy. Dette er et problem som har vært en gjenganger for de røde de siste sesongene, og mange hadde håp om at sommerens investeringer var nok til å løse floken. Høyreback Finnan tror fortsatt så vil skje, trass i mange brente sjanser mot Pompey.

- Kampen mot Portsmouth var ganske lik mange av våre kamper sist sesong. Dersom poeng hadde stått på spill ville det ha vært frustrerende å ikke ta alle tre. Selv det å tape en treningskamp er frustrerende. Vi hadde mange sjanser, og de hadde bare en som Pepe gjorde en god redning på, innrømmer Finnan.

- Men folk må huske på at disse kampene kun handler om å komme i form. Det er alltid morsomt å vinne, men ligaen er hva som er viktig. De nye spillerne har ikke fått nok tid til å finne seg til rette, men vi vet at de er gode spillere alle sammen. Troppen blir stadig bedre, og den har utvilsomt aldri vært bedre i min tid i klubben. Nå handler det bare om å finjustere enkelte ting før alvoret starter, legger iren raskt til.

Finnan mener ellers at Liverpools problemer på bortebane i fjor kan tilskrives psykologi. Den manglende evnen til å avgjøre kamper man dominerte ble etter hvert en tvangstanke.

- Det var kamper i fjor hvor vi dominerte banespillet men ikke gjorde mål, og vi tenkte kanskje at det ble den samme gamle leksa. Mange lag blir tvunget til å legge seg bakpå mot oss. Nå må vi sørge for at dominansen vi har i mange kamper blir omsatt til tellende resultater.

- Klarer vi å score på sjansene vil det føre til mindre press på forsvarerne også. Jeg husker flere kamper hvor vi dominerte stort og motstanderen bare fikk en sjanse eller to, men vi slapp inn mål og tapte poeng. Vi må sørge for å ta ledelsen når vi dominerer.