Finnan støtter sine managere

Steve Finnan er ute med støtte til sine managere i dag. Han mener både Liverpool-manager Rafael Benitez og Irland-manager Steve Staunton må gis tid for kontinuitetens skyld.

Steve Finnan forsvarer rotasjonspolitikken til Rafael Benitez i dagens Liverpool Daily Post. De rødes manager har opplevd sterk kritikk for sitt rulleringssystem fra flere såkalte eksperter den siste tiden, men nå slår altså flere spillere ring om spanjolen. Høyreback Finnan mener at Benitez sine meritter beviser at rotasjon er et system som gir resultater på sikt.

- Det er bare å studere managerens CV. Ser man på trofeene han har vunnet, er det bevis på at han er en topp manager. Rotasjonspolitikken har fått mye oppmerksomhet, og mange spørsmål har blitt stilt, men faktum er at spillerne er mer opplagt og på tå hev som følge av den, uttaler Finnan.

- Det er bare naturlig at spillere er misfornøyde når de ikke får spille, ettersom alle ønsker å spille mange kamper. Men med så mange kamper som vi har på klubbnivå nå, i tillegg til landskampene, er politikken helt forståelig. Vi kan komme opp i over 60 kamper i løpet av en sesong, konstaterer han.

- Det er managerens jobb å trekke i trådene, og spillerne må bare bli vant til det. I en klubb som Liverpool blir man også fort det. Det er bare riktig å bruke opplagte spillere, og jeg er sikker på at vi alle står bak manageren i denne saken.

- Staunton må gis tid
For øyeblikket er Finnan sammen med den irske landslagstroppen som forbereder seg til EM-kvalifiseringskampene mot Tyskland og Kypros på Croke Park. Det skal imidlertid mye til for at Irland skal klare å kvalifisere seg til sommerens sluttspill. Finnan støtter likevel sin landslagsmanager, Steve Staunton, akkurat på samme måte som han backer opp Benitez. Liverpool-backen mener at Staunton også må få styre Irland-skuta frem mot neste VM.

- For kontinuiteten i laget er det viktig at Staunton får fortsette. Det er en nøkkelfaktor. Det er riktig å gi folk tid til å få orden på tingene. Steve har hatt en vanskelig jobb med tanke på hvor laget var da han tok over. Vi hadde ikke kvalifisert oss for de to foregående mesterskapene. Vi har gått gjennom en periode med endringer, og jeg synes han har gjort det bra. Men nå må han bli gitt tid, og forhåpentligvis vil vi se fremgang. Jeg synes i alle fall vi har blitt mye sterkere på offensiven, sier Finnan.

- Spillerne som har kommet inn i troppen de to siste årene har tilegnet seg masse rutine fra denne EM-kvalifiseringen. Alle vet hva som er forventet av oss, og dersom vi ikke kommer til EM vil vi likevel dra nytte av erfaringene vi har høstet. Alle i troppen føler at Steve Staunton må gis mer tid.