Folk vil selge sine aksjer

Privilegium i form av cupbilletter, finalebilletter og sesongbilletter ser ut til å gjøre susen for Hicks og Gillett. De aller fleste aksjeeierne har bestemt seg for å selge sine aksjer til amerikanerne.

Daily Mail skriver i ettermiddag at de som har aksjer i Liverpool FC fortsatt venter på det formelle tilbudet fra Tom Hicks og George Gillett. Alt tyder på at storparten av dagens aksjeeiere kommer til å godta tilbudet om £5000 per aksje fra amerikanerne og selge seg ut av klubben.

Daily Mail hevder også at det er sannsynlig at Steve Morgan, som er Liverpools tredje største aksjeeier, og som selv har prøvd å kjøpe klubben tre ganger, vil selge sine 6%. Den eneste aksjeeieren som har tatt forbehold er faktisk Granada. De godtar kun vilkårene fra Hicks og Gillett dersom det ikke kommer inn noe høyere bud i mellomtiden. Granada betalte nemlig i sin tid £6000 per aksje for sine 9,9%, og vil dermed tape på sitt engasjement i Liverpool FC.

Det er imidlertid høyst usannsynlig at det vil komme et høyere bud på klubben nå, og mange aksjeeiere har allerede tatt avgjørelsen om å selge sine aksjer og sikre seg privilegiene som følger med i form av cup- og finalebilletter, og sesongkort for livstid på nye Anfield i Stanley Park.

- Vi har fortsatt ikke fått noe skriftlig angående disse privilegiene, men jeg vet at noe slikt er på trappene. Dette har fått mange til å bestemme seg for å selge, sier en aksjeeier til avisen.

- Mange aksjeeiere har nå diskutert saken med hverandre, og selv om vi ikke har fått noe skriftlig tilbud ennå, er det generell aksept for at det er i klubbens beste interesser at alle selger seg ut. Vi har mottatt et 18 sider langt dokument fra David Moores som forklarer situasjonen, der han også opplyser at både han, Terry Smith og Granada har gått med på å selge, legger vedkommende til.

- Det gir Hicks og Gillett 62%, og dersom Steve Morgan også selger seg ut vil amerikanerne allerede være oppe i 68%. Når de 90% kan de tvinge alle til å selge, men tilbudet om privilegier når det gjelder billetter vil selvsagt ikke gjelde for de som inntil da har nektet å selge. Dette er et enormt insentiv til å få folk til å selge frivillig. Får de 90% kan de gjøre som de selv vil, og gjøre klubben om til en privat bedrift.

Parry på plass i statene
Daglig leder Rick Parry befinner seg for tiden i USA, og skal ha blitt med Gillett på en kombinert skiferie- og forretningstur.

Daily Mail skriver at Hicks og Gillett ønsker å forandre på planene i Stanley Park, men bare på en slik måte at det ikke krever noen ny byggetillatelse. Det er først og fremst utformingen av VIP-boksene som vil bli forandret i forhold til de opprinnelige planene.

Det er også forventet at Liverpool vil får en mer strømlinjeformet modell når det gjelder salg, markedsføring og kommunikasjoner. Dette vil trolig Foster Gillett ta seg av, mens Parry vil ta seg av administrasjonen av den sportslige biten.

Ellers er det verdt å merke seg at tidligere styremedlem Noel White, som nylig måtte forlate klubben etter å ha kritisert Rafael Benitez offentlig, sitter på 107 aksjer. Disse vil dermed innbringe mer enn £500 000 ved et eventuelt salg.