Forhandlingene fortsetter i Spania

Forhandlingene om nye langtidskontrakter med flere sentrale spillere, deriblant Steven Gerrard, vil fortsette under treningsleiren i Spania.

Steven Gerrard forsikret i går supportere og media om at det ikke blir noen gjentagelse av 2005 når det gjelder hans kontraktsforhandlinger. Da førte som kjent misforståelser rundt kontraktsigneringen til at kapteinen var på nippet til å forsvinne til Chelsea.

Liverpool skal som tidligere nevnt være svært nær ved å komme til enighet med spillerens representanter om en ny fireårskontrakt som ifølge flere engelske medier skal være verdt £120 000 i uka for 26-åringen.

- Dersom dette handlet kun om å prate med spilleren, ville kontrakten ha vært underskrevet allerede. Men vi må snakke med andre folk også, uttalte Rafael Benitez på gårsdagens pressebriefing før avreise til Spania.

- Situasjonen er annerledes enn for to år siden. Det som er viktig for meg er å vise Stevie og andre spillere at vi ønsker å beholde dem her. Vi har gitt de klar beskjed om det, en beskjed jeg tror Stevie har mottatt. Jeg tror han er fornøyd med tilliten vi har vist ham, la manageren til.

Benitez antyder at kontraktsforhandlingene vil fortsette under treningsleiren i Spania, og at de nødvendige papirene faktisk kan bli undertegnet der.

- Dersom vi ikke klarer å få avsluttet dette under et møte i Murcia, vil vi gjøre det etter finalen i Aten. Men vi jobber ikke under tidspress. Det er to venner som prøver å komme til enighet, slår han fast.

- Så snart kontrakten blir lagt foran meg, vil jeg skrive under. Jeg ønsker å tilbringe mine beste år på Anfield, og er klar til å skrive under når det måtte være. Vi står foran spennende tider i Liverpool, og jeg ønsker å være involvert. Det skal bygges en ny stadion, vi får finansiell støtte utenfor banen og laget gjør fremskritt, uttalte Gerrard selv.

I tillegg til Gerrard er også Jamie Carragher nær ved å komme til enighet med klubben om en kontraktsforlengelse, mens Steve Finnan, Pepe Reina og Xabi Alonso også skal skrive under lengre kontrakter. I tillegg har John Arne Riise signalisert at han ønsker å skrive ny langtidskontrakt med klubben.

- Beskjeden vi ønsker å sende ut til omverdenen er at vi gjør fremskritt. Vi prøver å bygge klubben med tanke på fremtiden, og vi prøver å vise at vi har tro på spillerne som er her. Som sagt vil vi prøve å få Stevens kontrakt på plass før ferien, men går ikke det vil det bli senere. Men situasjonen er som sagt helt ulik den for to år siden, gjentar Benitez.

- Det er godt nytt at spillerne ønsker å bli i klubben. De vet vi har fremgang. Om de blir her vet de at de vil ha flere muligheter til å vinne trofeer. Vi ønsker et sterkt lag og en sterk tropp. Vi ønsker å vinne flere titler i fremtiden, og da ligger nøkkelen i å beholde spillere som Steven.