Forlán et spissalternativ?

Diego Forlán skal være på listen over aktuelle spisskandidater når Rafa Benítez skal ut på transfermarkedet. Bellamy og Kewell ut? Gerrard mener gruppe E er helt åpen.

Mange husker nok Manchester United-floppen Diego Forlán, som klarte å utnytte at Jerzy Dudek hadde sin verste dag på jobb med Liverbirden på brystet. To ganger tabbet Dudek seg ut, og to ganger scoret Forlán, i en kamp Manchester United vant 2-1 på Anfield. Etter den tid gikk Forlán til Villarreal, hvor han har vært en stor suksess. Med assistanse fra fantastiske Juan Roman Riquelme, ble den langhårede spissen toppscorer i La Liga, og delte gullstøvelen med Thierry Henry som mestscorende i Europa. I år har han ikke vært like giftig, men har fortsatt et snitt på scoring i annenhver kamp for de gulkledde. Forlán skal ha en utkjøpsklausul på €24 millioner.

Det er Chris Bascombe i Liverpool Echo som i dag skriver at Forlán kan være aktuell. Liverpools speidere skal ha satt opp en liste med andre angrepsalternativer, i prisregionen £16-18 millioner -  ettersom det ikke ser ut som at Liverpool vil kunne ta seg råd til superspisser som Samuel Eto'o og Carlos Tevez. Å bruke £16 millioner på en angriper, eller spiller i det hele tatt, vil være ny rekord for Liverpool - men likevel kan en nok se for seg at enkelte supportere vil bli skuffet, ettersom det neppe blir store navn som Eto'o og Tevez som umiddelbart kunne gjort Liverpool til tittelutfordrere.

En annen som skal stå på denne lista, er Diego Milito. Argentineren har vært en enorm suksess i Real Zaragoza, hvor han spiller sammen med sin tidligere Liverpool-linkede bror Gabriel. Diego Milito har scoret 33 mål på 71 kamper i Spania, og skal også være ønsket av Barcelona.

Benítez skal håpe å kunne inkassere hele £15 millioner for salg av Craig Bellamy og Harry Kewell. West Ham har den siste tiden blitt sterkt linket til waliseren.

Ellers kan Bascombe fortelle at Benítez venter på grønt lys for å prøve hente Roma-ving Allessandro Mancini, og at man har jobbet en stund med å få Florent Malouda på plass.

Gerrard med mener gruppe E er helt åpen
England har ikke fått den starten mange forventet på EM-kvalifiseringen, og er et av flere lag som kjemper om andreplassen bak Kroatia i gruppe E.

- Vi startet bra under McClaren, men har hatt sju-åtte kamper der vi har prestert for dårlig. Vi har ikke holdt standarden vi hadde ønsket.

- Manageren er den som får kritikk, men vi er spillerne han velger ut og tror på. Det har vært noen positive tegn i det siste.

- Vi er sikre på at vi kan nå EM i 2008. Vi har gjort det vanskelig for oss selv, men det er fortsatt mye fotball som skal spilles. Vi får en utfordring til høsten. Alle som ligger foran oss på tabellen har til gode å møte oss på Wembley. Spiller vi slik vi gjorde mot Brasil kan vi slå alle. Jeg anser gruppa for å være helt åpen, sier Gerrard i dag.

Stevie G synes også det er godt å ha Michael Owen tilbake på laget.

- Michael er en fantastisk målscorer, og har en glimrende rekord på dette nivået. Ethvert lag med en Owen i form vil gjøre det bra. Vi har savnet ham.