Forsvarer Rafa

Alvaro Arbeloa avviser kritikken mot Rafael Benitez, om at han roterer for mye på laget. Ian Rush forstår også manageren. Restplasser til Liverpool v Arsenal.

Rotering nødvendig
Alvaro Arbeloa er den eneste utespilleren så langt som har startet i alle kampene Liverpool har spilt denne sesongen. Den allsidige spanjolen slår imidlertid tilbake mot kritikken som har kommet mot Rafael Benitez etter 0-0 mot Birmingham, hvor Rafa valgte å la Fernando Torres sitte en time på benken.

- I en klubb som Real Madrid vil alle akseptere at manageren er den som vet best, hevder Arbeloa.

- Spillere kan ikke spille hver eneste kamp på et så superhøyt nivå. Det er umulig.

- Sjefen vet bedre enn noen andre hva han skal gjøre med spillerne, og mot slutten av sesongen vil vi få se at dette er rette måten å gjøre det på.


Ingen rotering før
Den tidligere toppscoreren Ian Rush vil vite mer enn de fleste om den frustrasjonen som Torres følte ved å bli satt på benken, men i sin spalte i Liverpool Echo uttrykker waliseren forståelse for situasjonen til Benitez.

- Det å sette ut Torres var en taktisk manøver, slår Rushie fast. - Ut fra en treners synspunkt skjønner jeg hva han prøvde på.

- Han trodde åpenbart at Andriy Voronin og Dirk Kuyt ville være den beste kombinasjonen mot Birmingham, og det dreide seg ikke om at folk var slitne eller viktige kamper ventet. Rafa vil ha jobbet hele uke med en taktisk formasjon. Han visste at Birmingham ville være veldig defensive og ha 11 mann bak ballen. De ville bli vanskelige å bryte ned å bevegeligheten til Voronin og Kuyt kunne være løsningen.

- Når du tar en slik avgjørelse, og det ikke fungerer, da vil folk alltid sette spørsmålstegn. For å være ærlig, laget som startet skulle uansett ha vært godt nok til å ta tre poeng mot Birmingham. Vi dominerte ballinnehavet, men Birmingham kjempet godt.

- Da jeg spilte for Liverpool brydde vi oss ikke mye om motstanderen, vi lot dem bry seg om oss. Det kan ikke ha vært lett for Torres å sitte å se på og jeg er glad for at det ikke var mye rotering da jeg spilte. Jeg er sikker på at han ville ha spilt hvis det var Manchester United man møtte, men mot Birmingham valgte Rafa en annen kombinasjon.

- Det var to poeng tapt, men la oss ikke ta helt av. Vi er fortsatt ubeseiret, vi har ennå ikke sluppet inn et mål fra åpent spill og vi er bare fire poeng bak lederne Arsenal.


Ledige turer til toppoppgjør
P.g.a. av avbestillinger har Sabra Sportsreiser noen restplasser til kampen mot Arsenal søndag 28.oktober. I pakken kan de tilby to netter på Holiday Inn Express, inkludert fotballbillett, til kroner 3700,- per person.

Ta kontakt på mail ([email protected]) for mer info eller påmelding.