Forundret over slett innsats

Rafael Benitez er forundret over Liverpools svake innsats på Villa Park i går, men retter nå blikket frem mot kampene mot Arsenal og PSV. Oppussingen av Anfield-området fortsetter.

Blåmandag på Merseyside. Rafael Benitez er fortsatt forundret over Liverpools svake innsats på Villa Park i går ettermiddag. Etter at Arsenal tapte 1-0 for Everton på Goodison Park i går kveld, ville en seier i Birmingham ha ført de helrøde opp på tredjeplass på tabellen. Den sjansen tok man altså ikke vare på, selv om man i løpet av helgen nærmet seg Arsenal med ett poeng. Avstanden nedover økte også til sju poeng, ettersom Bolton oppskriftsmessig tapte for Manchester United. Dermed er målet om å sikre kvalifisering til Champions League i alle fall nærmere, om man skal trekke noe positivt ut av helgen.

Benitez insisterer overfor Liverpool Daily Post på at hans spillere gikk for alle tre poengene på Villa Park i går, selv om det ble skapt få sjanser i en tam kamp.

- Vi dro til Birmingham for å vinne, og når vi da bare tar med oss ett poeng er vi skuffet. Det positive må likevel være at vi tok dette ene poenget som fører oss litt nærmere målet om å ende blant de fire beste. Det var ingen god kamp, og vi klarte ikke å skape sjanser. Dersom vi ikke klarer å vinne, må vi være fornøyd med at vi ikke taper, uttaler manageren.

Benitez legger imidlertid ikke skjul på at han er forundret over det som virket å være en likegyldig innstilling til kampen hos spillerne. Han insisterer på at spillerne ikke virket å mangle motivasjon og entusiasme før kampstart. Nå vil neste ligakamp, hjemme mot Arsenal om to uker, bli utrolig viktig med tanke på kampen om tredjeplassen. Deretter venter som kjent den første kvartfinalen i Champions League, mot PSV Eindhoven i Nederland. Manageren nekter for at spillerne allerede hadde disse to kampene i tankene i går.

- Jeg vet ikke hvorfor vi var så tamme i går, men vi prøvde virkelig å vinne fordi vi visste at dette var en viktig kamp for oss. Vår intensjon var å starte kampen i et høyt tempo, men kampen ble rett og slett svak. Villa prøvde å legge press på oss ved å utnytte farten de hadde på topp, men de klarte det ikke fordi de samtidig ønsket å være godt organiserte bakover. Det gjorde ting vanskelig for oss.

- Dette er imidlertid ikke slutten på sesongen for oss. Vi har mange kamper før vi er i mål. De gjenstående kampene var uansett ikke i tankene våre da vi gikk på banen i går. Vi har snakket om at vi må sørge for at vi blir minst blant de fire beste i ligaen, så vi visste at vi måtte vinne. En seier i går kunne ha vært veldig viktig for oss, ettersom vi da ville hatt et forsprang på hele ni poeng ned til femteplassen.

- Nå må vi bare begynne å fokusere på kampene mot Arsenal og PSV. Det er fortsatt like viktig å bli blant de fire beste.

For øvirg sier Benitez seg godt fornøyd med innsatsen til Javier Mascherano i går. Argentineren spilte samfulle 90 minutter sentralt på midtbanen i sin andre kamp for de røde.

- Det var positivt at han spilte bra. Han viste sine kvaliteter og sine gode holdninger, avslutter Rafa.

Stadionutsettelse får ikke store konsekvenser for området
Liverpool Daily Post skriver i dag at Liverpool FC sin avgjørelse om midlertidig å stanse arbeidet med stadion i Stanley Park ikke får nevneverdige negative konsekvenser for oppussingen av Anfield-området generelt. Disse opplysningene skal lokalavisen ha fra en av entreprenørene som er engasjert for å pusse opp bydelene Anfield og Breckfield.

Entreprenøren Haslam Homes er ansvarlig for å pusse opp og bygge nye hus i Anfield og Breckfield. De hevder at det er et element av fleksibilitet i planene.

Tom Hicks og George Gillett har som kjent stanset arbeidet med Liverpools nye storstue i Stanley Park, i håp om å kunne forandre planene slik at det nye anlegget kan ta mer enn 60 000 tilskuere. De to nye eierne tror nemlig at den store etterspørselen etter sesongbilletter vil medføre at det ikke er noe problem å fylle langt flere seter. En radikal forandring i stadiondesignet vil imidlertid kreve en ny byggetillatelse, og mange frykter derfor at regenereringen av hele området vil bli utsatt. Dette avviser Tim Wray, som er daglig leder i Haslam Homes.

- En utsettelse av stadionbyggingen vil ikke affisere våre planer. Om stadion blir forsinket med ett år eller to, betyr ikke det at vi ikke kan bygge i området rundt. Jeg må imidlertid understreke at stadion er en viktig brikke i oppussingen av området. Planene er imidlertid fleksible.

Mr Wray forteller at Haslam Homes er engasjert både for å bygge nye hus og for å pusse opp nåværende eiendommer.

- Dette området har vært neglisjert i flere tiår. Nå skal det bli penere her. Vi er allerede ferdige med første fase, som har vært byggingen av 71 hus nær dagens stadion. Alle disse har vi solgt i løpet av ett år, og 60% har blitt kjøpt av personer i lokalmiljøet. Det viser at disse ønsker å bli boende i dette området.