Forventninger til Lucas

Mens man venter på Liverpool skal bli involvert i transfermarkedet for alvor, er det forhåpninger til allerede innkjøpte Lucas Leiva. Richie Partridge på vei ”hjem”.

Ekspert roser brasilianer
Han er Liverpools dyreste innkjøp så langt denne sommeren, med en prislapp som varierer fra £5M til £8M avhengig av hvor du leser, men Lucas fra Brasil har likevel kommet i skyggen av den forventede jakten på en spiss og flankespillere til Anfield.

Med 0-3 fra første kamp mot Boca Juniors skal Gremio prøve å snu det hele i returmøtet hjemme førstkommende onsdag i finalen i Copa Libertadores.  Det er likevel lite som tyder på at den blonde 20-åringen får med seg vinnermedaljen i kofferten til Merseyside, slik han hadde håpet.

Ekspert på søramerikansk fotball, Tim Vickery i BBC, tror uansett at Lucas vil bli en spennende spiller og en suksess i Premier League, selv om hans første sesong i helrødt kan bli brukt til å la ham få etablere seg.

- Overganger som dette er alltid en sjanse å ta, men jeg tror dette vil fungere, sier Vickery om Lucas.  – Han er en spennende spillertype som brasiliansk fotball ikke har produsert mange av i det siste. 

- På den seneste tiden har de sentrale midtbanespillerne fra Brasil gjerne vært slike som holder igjen og lar backene komme framover.  Lucas er annerledes.  Han er kraftfull lyslugg som både har styrke og offensive kvaliteter.

- Han kan slå gode pasninger og elsker å bli med framover.  Han scorer mål både gjennom susende langskudd og ved å komme på løp bak angriperne.  Du kan for eksempel forestille deg at han kan spille ved siden av Javier Mascherano.

- Jeg har ikke samme frykt for ham som jeg hadde med Paletta, forsetter Tim Vickery.

- Lucas har hatt to hele sesonger bak seg, en hvor han hjalp Gremio til opprykk i 2.divisjon og fjoråret da han ble kåret til ligaens beste spiller.

- I en perfekt verden kan det være at det ville vært bedre for ham å vente enda et år for han reiste ut, men for det første så trenger Gremio pengene og for det andre så gjør Liverpools dekning på den sentrale midtbanen at det ligger an til at han blir kjørt forsiktig fram den første sesongen.


Partridge på vei til Chester
Gift med den ene søsteren til Michael Owen har Richie Partridge sine nye familierøtter ikke langt fra Chester nord i Wales.  Nå virker det som om den tidligere reservelagspilleren til Liverpool kan få kort vei til jobben, siden Chester City nå har tilbudt vingen en kontrakt etter at han sist lørdag ble frigitt av Rotherham.