Fowler håper på ny kontrakt

Robbie Fowler håper i det lengste å få en ny kontrakt med Liverpool, men innser at tiden da han var førstevalg som spiss definitivt er over. Returoppgjøret mot Barcelona direkte på TV.

Robbie Fowler føler at han fortsatt har mye å gi på topplan som fotballspiller, etter sine to straffemål og en målgivende pasning mot Sheffield United i helgen. Spissens fremtid på Anfield er i høyeste grad usikker, men han bedyrer overfor Liverpool Echo i dag at han vil spille aktivt så lenge som mulig, om det blir ny kontrakt med Liverpool eller ei. Selv har han på ingen måte gitt opp håpet om å få forlenget avtalen med sin favorittklubb.

- Jeg vet at det i høyeste grad er usikkert om jeg får en ny kontrakt eller ikke. Jeg har ikke snakket med noen om min fremtid, og for å være ærlig så ønsker jeg kun å fokusere på å nyte hvert øyeblikk av tiden jeg har igjen i Liverpool.

- Jeg vil sette meg ned og diskutere neste sesong når tiden er inne. Selv om jeg ikke akkurat er den yngste spilleren i klubben, så er jeg da ikke så gammel. Jeg føler at jeg fortsatt har noen gode år foran meg som fotballspiller, og jeg ønsker å spille noen år til.

- Enkelte har ymtet frampå om at jeg burde begynne på en trenerkarriere, og jeg har til og med sett at media har satt meg i forbindelse med en overgang til USA. Sannheten er at jeg ikke har tenkt i de baner i det hele tatt ennå. Jeg føler at jeg fortsatt har mye å gi som spiller, og jeg fokuserer kun på å få spille så mange kamper som mulig fra nå og frem til sesongslutt. Vi har fortsatt mye å spille for.

Etter sine to mål på straffespark i helgen, har Fowler scoret på 20 av de 26 straffesparkene han har tatt for Liverpool.

- Jeg var ikke klar over den statistikken. Jeg vet jeg har bommet på noen straffespark, men det viktige er alltid å bestemme deg for hvor du skal skyte, og holde deg til den planen.

- Det var ikke lett å spille kamp igjen etter å ha vært brukt så lite den siste tiden, men jeg synes i alle fall at jeg fikk vist frem deler av mitt repertoar. Jeg hadde foretrukket å gjøre mål fra åpent spill, isteden for fra krittmerket, men jeg klager ikke. Jeg akter å ta enhver anledning som byr seg til å gjøre mål.

- Det var også en tilfredsstillelse å være nest sist på ballen da Steven gjorde mål mot slutten. Han skapte straffesparkene som jeg fikk ta, så det var morsomt å gjengjelde den tjenesten.

Nå ser Fowler frem til lørdagens kamp mot Manchester United, og er spent på om han får spilletid i den kampen.

- Jeg kommer ikke til å lure meg selv. Jeg forventer ikke å få starte lørdagens kamp, men dersom jeg hadde fått komme innpå fra benken hadde det vært flott. Det er opp til manageren, men jeg vet hvor landet ligger og at det er andre spillere som vil komme tilbake i startoppstillingen.

En av de som det hersker mest usikkerhet omkring i så måte, er Peter Crouch. Han brakk som kjent nesen i lørdagens kamp mot Sheffield United. Dersom Crouchy ikke blir spilleklar, kan det bety minst en plass på benken for Fowler.

Direktesendinger fra Barcelona-kampen
Ikke overraskende har både norsk TV3 og danske 3+ bestemt seg for å sende returoppgjøret mellom Liverpool og Barcelona direkte. TV3 starter sin sending kl 20.00, mens 3+ begynner oppkjøringen til kampen en halvtime tidligere. Kampstart på Anfield er som kjent kl 20.45 tirsdag i neste uke.