Fowler uaktuell mot City grunnet skade

Robbie Fowler er skadet og ikke aktuell for spill mot Man City i morgen. Dermed står Rafael Benitez igjen med kun to friske spisser. Manageren maner til fokus på ligaen.

Liverpoolfc.tv opplyser at Robbie Fowler ikke vil være i troppen til kampen på City of Manchester Stadium i morgen grunnet skade. Det dreier seg om en skade bak i leggen.

Fra før var det klart at spisskollega Craig Bellamy heller ikke vil spille etter at han forstrakk leddbånd i høyrekneet mot PSV, og det betyr at Rafa kun disponerer to rene spisser til kampen mot City, nemlig Peter Crouch og Dirk Kuyt.

Jamie Carragher, Steven Gerrard og Steve Finnan vil trolig alle starte kampen i morgen, etter å ha blitt hvilt mot PSV på onsdag. Dirk Kuyt er som nevnt tilbake, etter at han måtte se kampen mot hollenderne fra tribunen grunnet suspensjon.

- Nå må vi konsentrere oss om ligaen
Rafael Benitez ba i dag sine spillere om å glemme semifinalene mot Chelsea, og heller konsentrere seg om å kvalifisere seg for neste års Champions League gjennom en god ligaplassering. Det skal som vi nevnte tidligere i dag spilles tre ligakamper før den første semifinalen på Stamford Bridge, og manageren krever nå fullstendig fokus på ligaspillet.

- Jeg var fornøyd med spillerne mot Reading forrige helg, fordi de viste at de kunne fokusere på ligaen selv med en Champions League-kamp i bakhodet. Min beskjed til dem i helgen er å gjøre akkurat det samme nå, uttalte spanjolen på pressekonferansen før morgendagens kamp.

- Vi vet at folk allerede snakker om Chelsea-kampene, men for oss er det viktig med full konsentrasjon på ligaen nå. Vi har tre kamper å spille før vi skal ut i Champions League-kamp igjen. Klarer vi å vinne disse vil vår tabellsituasjon være langt mer komfortabel. To seire til i ligaen kan faktisk være nok til å sikre at vi er kvalifisert til neste sesongs Champions League, og vi ønsker å få disse seierene så fort som mulig.

- Manchester City vil bli en ny tøff kamp for oss, ettersom de har gjort det bra i det siste. De har slitt litt på hjemmebane, men er likevel et bra lag.

Pearce imponert over Rafa
I forbindelse med morgendagens kamp sier Manchester City-manager Stuart Pearce at Rafael Benitez vil tåle sammenligning med manager-legenden Bob Paisley om han klarer å bringe enda et Champions League-trofé til Anfield.

Paisley blir som kjent holdt for å være den beste britiske fotballmanager gjennom tidene. Han vant europacupen tre ganger og ligaen seks ganger i løpet av sine ni sesonger i managersetet til Liverpool.

- Rafael Benitez har en fantastisk merittliste. Han har muligheten til å vinne Champions League igjen, og klarer han det er han på nivå med Bob Paisley i mine øyne.

- Folk liker å kategorisere andre mennesker. En manager som bruker dress blir ofte sett på som en stor taktiker, mens en som bruker treningsdrakt blir holdt for å være en god motivator. Når jeg ser på Benitez synes jeg bare at han er en forferdelig god manager, skryter kollegaen.

Pearce var på plass på tribunen og spionerte på Liverpool mot PSV på onsdag. Han tror ikke hans eget lag får noen enkel oppgave i morgen.

- Liverpool vil ikke være distrahert av Champions League. Ikke med Rafa som sjef. På onsdag fortalte han sine spillere at de ikke skulle slippe inn mål. Hovedoppgaven var å forhindre baklengsmål, og så kom seieren som en bonus. Det klarte de fint, sier han til Manchester Evening News.