Franskmennene frykter tilskuerbråk

Olympique Marseille har klassifisert morgendagens kamp mot Liverpool som en høyrisikokamp, og har bestemt seg for å sette inn opprørspoliti mot Liverpools supportere.

L'Equipe skriver at franske myndigheter frykter tilskuerbråk i Marseille i morgen kveld. Tatt i betraktning at Liverpools bortekamper i Champions League de siste årene har vært så å si kjemisk renset for denne type ting, synes oppslagene i den franske avisen i dag noe merkelige.

Ifølge franske medier har "kilder i Liverpool" advart franske myndigheter om at besøkende fans kan forårsake sikkerhetskaos ved å sirkulere falske billetter og å selge kopier av stadionvaktvester. L'Equipe hevder at Liverpool-fansen har produsert 1000 slike vester.

For liverpool.no virker det imidlertid litt søkt at noen skal finne på å produsere falske billetter og stewardvester i slikt antall til en kamp der billettene var lett tilgjengelige og Liverpool lenge slet med å selge ut sin kvote.

The Guardian skriver at Olympique Marseille har definert kampen som "høyrisiko", og planlegger å plassere 720 vakter mellom hjemmefansen og de 2800 bortesupporterne. Den franske klubben skal være misfornøyd med at Liverpool FC ikke har vært i stand til å si noe om hvordan og når deres fans ankommer Marseille.

- Vi er overrasket over hvordan Liverpool har håndtert dette. Når våre fans reiser til bortekamper, gir vi dem flightnumre og registreringsnumre på busser og ankomsttider. Alt vi vet om Liverpool-supporterne er at ca 500 mennesker vil komme med to charterfly. Vi aner ikke hvordan de resterende vil komme seg til stadion, sier Marseilles sikkerhetsoffiser Guy Cazadamont til L'Equipe.

Det han tydeligvis har ignorert er at Liverpool har med seg langt flere fans til de fleste bortekamper i Europa enn Marseille gjør, og at brorparten av disse ikke reiser på turer organisert av klubben, men ankommer via vanlige rutefly og tog, og gjerne også fra alle verdenshjørner. Det er også grunn til å minne om at tilsvarende bortekamper mot franske klubber som Bordeaux og Toulouse de siste årene har forløpt helt uten noen form for bråk.

Engstelige franske myndigheter vil ha to bataljoner med opprørspoliti utenfor stadion i morgen.

Vi håper og tror at dette er et bomskudd fra franskmennenes side, men å benytte store mengder opprørspoliti mot i utgangspunktet uskyldige og fredelige fotballsupportere pleier sjelden å føre noe godt med seg.

Arbeloa: - United vil elske at vi ryker ut
Alvaro Arbeloa sier til Setanta Sports at Manchester United-spillerne vil elske at Liverpool ryker ut av Champions League foran lagenes innbyrdes oppgjør på søndag. Den tilfredsheten akter ikke spanjolen å gi dem.

- Dette er den første Champions League-finalen for året. Vi har ikke råd til å feile, sier Arbeloa foran kampen i morgen.

- Ettersom Manchester United kommer til Anfield på søndag, har vi ikke råd til å gjøre feil. De vil sørge for å minne oss om det på søndag dersom vi ikke avanserer. Vi ønsker ikke engang å tenke på muligheten for å bli utslått, og konsekvensene av det, legger han til.