Frykter alle skadene

Xabi Alonso, Javier Mascherano og Fernando Torres fikk alle skader under kampen mot Arsenal søndag. Nå frykter Xabi klubbens mange skader. Greit resultat, synes Rafa.

Skadefrykt
De tre skadene er dessverre det som huskes i en kamp, der Liverpool spilte atskillig bedre enn mot Besiktas. Ikke før har spanske Xabi vært igjennom en skadeperiode, før han må gå løs på en ny. Etter å ha vært ute i fem uker for en metatarsal-skade, har han nå det som ser ut til å være en liknende skade. Alonso spilte en bra kamp på Liverpools midtbane, inntil han måtte hinke av banen. Hvor alvorlig skaden er, får man vite etter å ha tatt røntgen av beinet i løpet av tirsdagen.

Fernando Torres måtte bli igjen i garderoben etter å ha fått en skade mot slutten av første omgang. Her er det en muskel i det ene beinet, en liknende skade som har holdt ham utenfor i de siste to kampene. I tillegg forlot Javier Mascherano Anfield med en ispose rundt det ene beinet søndag kveld, etter å ha fått seg en smell.

Også disse to vil få sin medisinske dom en av de nærmeste dagene, men det er uten tvil Xabi Alonsos skade som bekymrer Rafael Benitez mest.

- Xabi sa han kjente en smell i foten, men jeg tror og håper at dette problemet er så stort som de skadeproblemene han nettopp har hatt. Men vi får vente og se. Vi vet mer en av de nærmeste dagene, sier Liverpool-manageren.

Rafa håper at skaden til Torres ikke er så alvorlig som fryktet.

- Men han kan ikke jobbe så hardt som han vil. Vi ønsket hans styrke i angrepet, men etter at han fikk skaden rett før pause, mistet han denne styrken. Alle kunne se at det ikke var den virkelige Torres som spilte mot Arsenal. Han var ikke så bra som han ønsket. Vi snakket på forhånd, og han sa han var fin. Nå må vi vente og se. Han har ikke kunnet spille de siste kampene. Vi har presset på for å få ham frisk, men han har ikke vært OK og han er ikke OK nå, sier Benitez.

Når det gjelder Mascherano, så er spanjolen langt mer optimistisk.

- Javier fikk et spark i foten. Jeg må sjekke med doktoren for å se hvordan han og Fernando er de nærmeste dagene, sier Benitez som heller ikke kunne bruke Momo Sissoko mot Arsenal. Han var syk.

Greit resultat
Liverpool-manageren synes at uavgjort er et greit resultat mot Arsenal, kampforløpet og skadene tatt i betraktning.

- Vi fikk problemer da vi først mistet Torres og så Alonso.  Vi mistet kontrollen på midtbanen etter dette. Til slutt ble det for mange problemer mot et virkelig godt lag. Analyserer man alle sjansene vi hadde i kampen, så kan man si at vi tapte to poeng. Men analyserer man de sjansene Arsenal hadde, så fortjente de å score. Det er synd. Vi ledet 1-0 lenge, og hvis vi hadde lykkes med å gå opp til 2-0, så kunne dette ha gjort en stor forskjell. Spillerne arbeidet hardt og viste stort mot. Supporterne kan være fornøyde med det spillerne gjorde i dag, synes jeg. Vi er seks poeng bak Arsenal med en kamp til gode, og det er ennå lenge igjen av sesongen, sier Benitez.

Den spanske manageren var spesielt fornøyd med målscorer Gerrard, som spilte i en avansert midtbanerolle.

- Vi ga ham en annerledes rolle, lenger opp på banen enn Steven ligger til vanlig. Alle vet at Arsenal er veldig sterke på midten, så vi spilte med spillere på midten som er flinke til å holde på ballen. Steven spilte bedre enn på lenge søndag og hadde en skikkelig god kamp, sier Benitez.