Gerrard drømmer om legendestatus

Steven Gerrard vil bli legende gjennom å lede sitt lag til Champions League-triumf nummer to. Rafa håper historien gjentar seg. Chelsea vil prøve å unngå flere gule kort.

Steven Gerrard mener at han og hans lagkamerater vil tåle sammenligning med Liverpool-legendene fra 70- og 80-åra dersom man klarer å gjenta bragden fra Istanbul denne sesongen. Til liverpoolfc.tv legger ikke kapteinen skjul på at han ønsker å bli husket på linje med lengender som Kenny Dalglish og Graeme Souness.

- Vi vant trofeet for to år siden, men enkelte har prøvd å devaluere vår triumf etterpå ved å si at vi hadde flaks. Men det hadde vi ikke. Vi har de tre siste sesongene vist at vi er et lag i europatoppen. Et lag som alle frykter, sier 26-åringen.

- Klarer vi å gå til topps også i år, vil vi gå inn i historien som et nytt stort Liverpool-lag, og ikke bare et bra lag. Det driver meg og de andre spillerne videre. Jeg ønsker å bli husket som en kaptein som løftet Champions League-trofeet to ganger eller mer. Jeg ønsker å bli husket på samme måte som Liverpool-legender som Hughes, Thompson, Souness, Neal og Dalglish, legger han til.

- Derfor vil vi gi alt i kveld. Vi ønsker å kjenne smaken av suksess igjen. Jeg ønsker ikke å utfordre skjebnen, men dette minner mye om 2005. Det blir kanskje vanskeligere for oss denne gangen, ettersom ingen undervurderer oss lenger.

- Vi fortjener stempelet som et av de beste lagene i Europa. Vi vet Chelsea er gode, og det blir jevnt. Jeg mener vi har 50% sjanse til å nå finalen. Dette blir spennende, og jeg kan nesten ikke vente på at kampen skal starte.

Gerrard insisterer på at det er medaljer og trofeer som motiverer ham, ikke penger på bok.

- Jeg vet det kan virke påtatt å snakke om trofeer når man tjener så mye penger som vi gjør. Men det er medaljene og minnene som betyr noe, ikke hva bankkontoen lyder på. Jeg vil alltid huske at jeg løftet Champions League-trofeet over hodet som kaptein for mitt lag. Folk ser på fotballspillere nå til dags som bortskjemte typer som kjører flotte biler og lever livet. Men vi må ofre mye for å oppnå det vi ønsker. Bak glansbildet ligger det mye blod, svette og tårer opp gjennom årene. Men når du får løfte et trofé over hodet, føler du at du lever. Da blir alt strevet verdt det.

Gerrard forteller også om en episode under Hillsborough-minnestunden i forrige uke.

- Jeg visket til Robbie Fowler som satt ved min side at jeg kunne huske at jeg stod på The Kop og ble fraktet 20 meter av gårde av en publikumsbølge når Liverpool gjorde ett mål. Det var en utrolig opplevelse. Jeg pleide å se spillere som Ian Rush og John Aldridge spille. Etter som jeg ble eldre kom karer som John Barnes, Jamie Redknapp og Robbie selv inn i bildet, og jeg ba om at jeg en dag ville komme i deres posisjon.

- Jeg drømte aldri om å bli kaptein. Det virket for urealistisk. Men jeg drømte om å få spille på Anfield, om så bare en gang. Og nå kan jeg nesten ikke sette ord på hvordan det føles å leve ut den drømmen, avslutter Gerrard.

Rafa håper historien gjentar seg
Rafael Benitez håper at historien skal gjenta seg selv, og at Liverpool kan nå en ny Champions League-finale på Chelseas bekostning. Mye avhenger av resultatet i den første semifinalen på Stamford Bridge i kveld.

- Jeg har den samme følelsen nå som jeg hadde i 2005, da folk ikke trodde vi hadde en sjanse til å vinne Champions League. Vi har et bedre lag enn for to år siden, men Chelsea er trolig bedre også. Det faktum at vi har mer rutine gjør at jeg har tro på at vi skal greie dette, sier Rafa til Liverpool Daily Post.

- Vi har mange gode spillere nå. Jeg vet ennå ikke hvilke 11 som vil starte kampen, men de fortjener alle å spille.

- Det er viktig for oss å være i en semifinalen i Champions League for andre gang på tre år. Vi kommer ikke til å undervurdere Chelsea. De har bevist hvilket godt lag de er ved å vinne ligaen de to siste sesongene. De blir sikkert også ekstra motivert av at vi slo dem ut for to år siden, avslutter Benitez.

Chelsea vil unngå flere gule kort
Chelseas Shaun Wright-Phillips uttaler før kveldens kamp at hans lag vil prøve å unngå unødvendige gule kort i kveld. Kvintetten Ballack, Robben, Diarra, Joe Cole og Drogba er alle bare ett gult kort unna suspensjon, men bare de tre sistnevnte står i fare for å miste returkampen på Anfield ettersom de to førstnevnte ikke spiller grunnet skader. Hos Liverpool er det kun Jermaine Pennant som befinner seg i en lignende situasjon.

- Vi må være forsiktige, ettersom vi ikke ønsker at noen av våre spillere må stå over returkampen. Det blir ikke lett, men vi er profesjonelle spillere som må håndtere situasjoner som denne. Det er selvsagt vanskelig både mentalt og fysisk, da dette blir en tøff kamp på mange måter, sier Wright-Phillips.

- Vi ser på denne kampen som enhver annen semifinale, avslutter han.