Gerrard er optimist

Steven Gerrards tå ser ut til å være så godt som leget, og han er nå optmist foran møtet med Russland. Midtstopper og offensiv midtbanespiller linkes. Reservelaget spiller treningskamp i morgen.

Steven Gerrard klarte som kjent å gjennomføre 70 minutter mot Israel på lørdag, uten å måtte ta noen smertestillende sprøyte på forhånd. Selv om han ble tatt av banen med krampe, erklærer Liverpool-kapteinen seg nå klar til Englands EM-kvalifiseringskamp mot Russland på Wembley onsdag kveld.

Gerrard var for øvrig mektig imponert over tidligere lagkamerat Emile Heskeys comeback for England på lørdag.

- Jeg vet alt om Emile, og han er en spiller som ofrer seg for sine lagkamerater. Du setter virkelig pris på hans bidrag. Han jobber hardt, men får sjelden den rosen han fortjener. Han skapte mye trøbbel for Israel, og vant mange dueller. Det var rett og slett en positiv kamp fra hans side, sier scouseren til BBC Sport.

Nå satser midtbanespilleren på at England kan bygge videre på det gode resultatet fra Israel-kampen, når man møter antatt sterkere motstand i form av Russland. Russerne ligger på andreplass i gruppe E, og dermed foran England på tabellen. De vant 3-0 over Makedonia på lørdag. Kroatia leder gruppen to poeng foran Russland.

- Vi var positive på lørdag, men vi må holde bena godt plantet på jorda. Vi skjønner at Russland blir en tøffere kamp, så nå må vi bare glemme Israel-kampen. Vi tar med oss det positive fra den kampen, og forhåpentligvis klarer vi å bygge videre på det og vinne igjen.

Taylor og Foggia linkes
Det er flere måneder til et nytt transfervindu åpnes i januar, men allerede nå begynner tabloidavisene å linke spillere til Liverpool. I helgen meldte People at de røde skal være villige til å legge £5M på bordet for Newcastles 21 år gamle midtstopper Steven Taylor, mens italiensk presse melder at Liverpool har Cagliaris 24 år gamle midtbanespiller Pasquale Foggia i kikkerten. Her snakkes det om et bud på hele 18 millioner euro (£12M). Foggia er for tiden i Cagliari på utlån fra Lazio.

Opplysningene om Taylor blir for øvrig bekreftet av lokalavisen The Northern Echo, som skriver at Rafael Benitez har blitt oppmerksom på at midtstopperen så langt har nektet å skrive under på den nye fireårskontrakten han har blitt tilbudt av Newcastle. Spillerens nåværende kontrakt løper ut sommeren 2009.

Reservene møter Crewe i treningskamp
Liverpools reservelag har ikke kamp igjen før neste onsdag, så det kommer ikke som noen bombe når et uoffisielt nettsted for Crewe Alexandra nå melder at Crewes nest beste skal spille treningskamp mot Liverpools reservelag i morgen. Ifølge rapportene kommer de røde til å teste et par seniorspillere etter skader i denne kampen. Trolig dreier det seg om Harry Kewell og Fabio Aurelio.

Brouwer for Nederland
Jordy Brouwer spilte 2.omgang da Nederland U20 beseiret De Graafschap med 3-1 på fredag.

Simon og Gulacsi for Ungarn
Ungarn U19 spilte tre kamper i forrige uke, der røde var i aksjon. Mot Bulgaria på torsdag ble Andras Simon byttet ut etter 86 minutter. Peter Gulacsi var ubenyttet reserve. Ungarn vant kampen 2-1. Mot Israel på fredag spilte Gulacsi hele kampen, mens Simon ble byttet inn etter 55 minutter. Ungarn vant her 2-0. I går var Serbia motstander. Her ble kampen avgjort på straffespark-konkurranse, som ungarerne vant 5-4. Begge "våre" spillere spilte hele kampen.