Gerrard får skryt av sjefen

Liverpool-kapteinen får skryt fra flere hold, etter å ha vært Englands beste i går. Brouwer spilte for Nederland, mens Astrit Ajdarevic var i aksjon for Sverige.

Et hardt presset England nærmest måtte ha seier mot Andorra i går, for å kunne nå sluttspillet. Det så lenge tungt ut, inntil Steven Gerrard dukket opp. Etter en flott scoring på halv-volley i det 53. minutt, doblet like gjerne Liverpool-kapteinen ledelsen for de hvite 22 minutter senere. Prestons David Nugent fikk lov til å sette inn Englands tredje og siste mål. Gerrard fikk sjansen sentralt, sammen med Man Utd-jaktede Owen Hargreaves, og spilte en meget god kamp. Først ut til å skryte av midtbanemannen, var trener Steve McClaren.

- Steven gikk virkelig foran med et godt eksempel i dag. Han scorte to mål, som bidrar sterkt til at vi nå ligger i en bra posisjon i gruppen vår.

Den engelske landslagssjefen fikk også støtte fra Andorra-trener David Rodrigo.

- Vi er et begrenset lag med mange amatørspillere, men bortsett fra Steven Gerrard og Aaron Lennon synes jeg vi hadde kontroll på spillerne deres.

Hovedpersonen selv var imidlertid mer interessert i å snakke om laginnsatsen.

- De første 45 minuttene var muligens de vanskeligste jeg har spilt for England. Supporterne forventet seks poeng på to kamper, så det har vært et tøft press på oss. Vi kunne høre misnøye fra tribunen, og vi måtte vise karakter i andre omgang. Det er ikke lett å kjøre over lag, men til slutt greide vi det.

England ligger på fjerde plass i gruppen sin, men har bare to poeng opp til ledende Kroatia.

Tap for Brouwer og Ajdarevic
Jordy Brouwer spilte hele kampen da Nederland U19 gikk på et 1-0 tap mot Tyrkia. Tyrkernes scoring kom fra straffemerket. Astrit Ajdarevic spilte også samtlige 90 minutter da Sverige U17 meldte seg ut av kampen om EM-sluttspill, med 3-1 tap for Spania.