Gerrard fikk starten han håpet på

I et intervju med Liverpool Echo i dag forteller Steven Gerrard om lettelsen av å endelig ha vunnet en åpningskamp, for første gang siden 2002.

- Tankene gikk tilbake til kampen mot Middlesbrough, både personlig og for lagets del. Jeg hadde mange muligheter til å score, akkurat som i den kampen. Etter at vi var ferdige å feire, tenkte jeg at vi burde ha avgjort denne kampen tidligere, sier kapteinen til Liverpool Echo.

- Det viktigste er at vi vant kampen, og vi fortjente det. Vi spilte tidvis veldig bra.

Videre snakker kapteinen om hvor viktig det var å vinne en åpningskamp, en sak omtrent hele stallen var ute og påpekte i uka før sesongstart.

- Jeg vet det er tidlig, men det kan vise seg å være et av de viktigste målene denne sesongen. Vi har alle pratet om hvor mye vi ønsket oss en god start.

- Hadde vi ikke vunnet denne kampen ville det vært en enorm skuffelse med tanke på hvordan vi spilte. Du har ikke råd til å havne bakpå de ledende lagene slik vi har gjort tidligere. Det var tydelig hvor mye seieren betydde for oss, og stemningen var høy i garderoben etter kampen.

Stevie G, som var banens klart beste spiller på lørdag, var godt fornøyd med sine medspillere. Han trakk også frem nykommerne.

- Det var flere som spilte en god kamp på lørdag. Jeg synes Fernando Torres og Ryan Babel gjorde det virkelig bra.

En heftig debatt de siste sesongene både på alle nettets diskusjonsforum, på puben, eller blant eksperter i aviser eller TV-studio, har vært Steven Gerrards rolle i laget. Kapteinen fikk spille i sin favorittrolle sentralt på midtbanen mot Villa på lørdag, men med Xabi Alonso, Javier Mascherano, Momo Sissoko og Lucas Leiva er det nok sannsynlig at vi får se Liverpools nummer 8 ute mot høyre også denne sesongen. Gerrard selv er lei av hele oppstyret rundt hans posisjon.

- For å være ærlig, synes jeg ikke alt fokuset på hvor jeg spiller er rettferdig ovenfor meg, laget eller manageren.

- Enten jeg spiller i midten eller på høyrekanten, vil jeg alltid jobbe så hardt jeg kan for laget. Det viktigste for meg er at manageren stoler på meg, og vi stoler alle på at han gjør de rette valgene for å balansere laget.

- Jeg vet at han noen ganger mener at jeg og Xabi Alonso utgjør midtbaneduoen er det rette valget, mens han andre ganger vil bruke andre folk i den rollen og be meg spille andre steder.

- Det handler ikke kun om å angripe hver uke mot hvem som helst, for da vil vi slippe inn flere mål. Det handler om å finne balansen. Forskjellige system mot forskjellige lag. Alle forstår det, og forskjellige spillere vil bli brukt utover i sesongen, avslutter han.