Gerrard hyller Heighway

Steven Gerrard mener Steve Heighway var den beste i Europa. Endelig comeback for Harry Kewell? Riise og Agger ”varmer opp” foran møtet med Chelsea.

Heighway forsvares
Steven Gerrard sier at han er glad for at Liverpool ønsker å beholde Steve Heighway i klubben, etter at han slutter som direktør på ungdomsakademiet.  Kapteinen er selv et produkt av den talentutviklingen som Heighway har vært sjef for, og mener at det ikke har vært noen bedre i Europa.

- Jeg ville vært virkelig skuffet dersom Steve hadde forlatt Liverpool.  Jeg var så fornøyd over å høre at klubben vil finne en annen rolle til ham.  Hvis det er snakk om trening og det å ta vare på unge spillere, er det ingen i Europa som har noen bedre statistikk enn ham, mener Gerrard.

- Jeg husker den første dagen jeg kom til Liverpool Football Club og Steve var der for å møte meg, og ta vare på meg.  I hva som må være nesten 20 år har han gjort en glimrende jobb og du kan bare se hvilke navn har han brakt fram.

- Han var en som jobbet fra åtte om morgenen til å være den siste som dro for dagen.  Han har vært forpliktet til Liverpool 24 timer i døgnet og jeg håper klubben vil markere hva han har bidratt med, kanskje i forbindelse med sesongens siste hjemmekamp mot Charlton.

- Fansen vet at han var en toppspiller, men jeg er sikker på at de gjerne vil vise deres respekt for hans arbeid med junioravdelingen.

- Jeg vet at det ikke er så mange som har kommet opp de siste årene, men jeg tror det er mange årsaker til det.  Carra og jeg har diskutert dette mye da vi veldig gjerne ville at lokalt talent skulle greie å ta steget, men hvis du ser på resten av Premier League og resten av Europa, hvor mange akademier har produsert spillere av verdensklasse hver sesong?  Jeg tror det er noe som gjelder overalt i fotball, ikke bare Liverpool.


Harry på mandag?
Australsk presse spår igjen et comeback for Harry Kewell.  Sunday Telegraph sier nå at det er forventet at Harry Kewell skal spille reservelagets siste kamp mot Everton på mandag.  Time will show…


- Viktig med en god start mot Chelsea
En kan forvente et par dager tettpakket med uttalelser foran returkampen mot Chelsea i Champions League, hvor Liverpool og The Kop skal snu 0-1 fra Stamford Bridge førstkommende tirsdag.  John Arne Riise er en av de første som er ute med å fortelle at det vil være viktig med en tidlig scoring for å få løftet stemningen helt fra start, mens Daniel Agger har skapt et par overskrifter med forsiktig å antyde at Didier Drogba filmer for mye.

- Vi vet at vi må score og det vil hjelpe hvis vi får et tidlig mål, forklarer Riise.  – Vi skapte ikke mange sjanser sist tirsdag, men vi spilte bedre i 2.omgang og vi vet at vi kan angripe og score mål.

- Vi behøver en god start.  Hvis vi makter det vil vi få publikum i ryggen og vi er i gang, samtidig er det viktig at vi er tålmodige og ikke gir fra oss noe.

- Det var utrolig for to år siden og dette kan bli det samme.

- Didier Drogba er en veldig god spiller, men våre spisser har også kapasitet til å spille like bra dersom vi skaper sjanser for dem.  Vi pleier å få sjanser på hjemmebane, og det er et spørsmål om å ta vare på dem.

- Jeg bryr meg heller ikke om det er angripere, midtbanespillere eller forsvarere, alle er i stand til å score og vi vil arbeide sammen for å greie det.

Hver uke spiller vi mot slike angripere og det er mange tøffe spisser i Premier League, sier Daniel Agger på spørsmålet om hvordan det var å spille mot Drogba sist uke.

- Han er en sterk kar, men jeg synes vi greide oss greit.  Han skapte ikke så mye.  Det er blitt sagt at jeg slet med farten hans før målet, men jeg var hele tiden inne i situasjonen så jeg synes ikke det.  Det var ikke årsaken til at han slapp fri.

- Ja, jeg tilhører dem som synes at han faller for lett, men det er hans stil og det er slik han er.