Gerrard klar for kamp

Steven Gerrard håper å overraske med seier på Nou Camp. Herrera har hjulpet Rafa. Aurelio tror Finnan kan stagge Ronaldinho. Nicol vil ha Fowler til USA. Stadig flere stemmer på Paisley.

Steven Gerrard er klar for å overraske en hel fotballverden igjen, ved å danke ut forhåndsfavoritten Barcelona over to kamper.

- Vi vet kveldens kamp har mye å si for hva vi kan få ut av sesongen, sier kapteinen som faktisk ikke har startet en Champions League-kamp utenfor Englands grenser siden 2005-finalen i Istanbul.

- Vi er ute av de andre cupene, så denne kampen er veldig betydningsfull for oss. Vi har hatt mer tid til å forberede oss til denne kampen enn de fleste andre kamper, og vi er klare, sier han til Liverpool Echo.

- Vi jobbet hardt under treningsleiren i Portugal, og de fleste historiene om det som skjedde der er veldig overdrevet. Alle fokuserte på oppgaven som ventet. Nå er jeg klar, og det er også resten av laget, legger han til.

- Jeg har hatt min egen nedtelling til kampen, og nå kan jeg nesten ikke vente. Jeg gleder meg til å lede Liverpool som kaptein på Nou Camp. Det vil være 90 000 tilskuere der, og nesten alle vil være mot oss. Vi skal spille mot et av de beste lagene i verden. Det finnes vel ingen større test. Jo større stadion og motstandere, jo bedre for oss. Det har vi bevist før. Vi frykter ikke denne kampen. Vi har tro på at vi kan gjøre det bra over to kamper.

Manager Benitez bekrefter at man i Liverpool-leiren ikke føler at man er noe dårligere enn Barcelona.

- Vi har sett mange av deres kamper, og vet hvordan de spiller. Barcelona handler om mer enn bare Ronaldinho. Vi vet hvor god han er, og at han kan drible seg inn fra venstresiden, men de har også karer som Deco og Messi som er farlige spillere. Men vi har selv gode spillere i Gerrard, Alonso, Carragher og Sissoko. Spillere som er gode nok til å spille på hvilket som helst lag i verden.

- Dette er en kamp hvor ballbesittelse kan bli virkelig viktig. Barcelona liker å ha ballen mye, så vi må være tålmodige og utvise mot og tro på oss selv når vi har ballen. Da kan vi skape mer problemer for dem.

Rafa har mottatt råd fra Herrera
Rafael Benitez har lyttet til råd fra tidligere Liverpool-trener Paco Herrera før kveldens kamp mot Barcelona. Herrera returnerte som kjent til Spania i sommer for å ta fatt på en ny jobb som fotballdirektør i Espanyol, Barcelonas nabo og lillebror.

- Vi spilte mot Barca for seks uker siden, og vant 3-1. Det var et fantastisk resultat for oss i et derby. Det stemmer at Barca ikke er like gode i år som i fjor, men mye av årsaken tror jeg kan tilskrives skader. Verken Eto’o, Messi eller Ronaldinho har vært i samme fysiske forfatning som i fjor, og disse er noen av klubbens viktigste spillere, sier Herrera til Liverpool Echo.

- Jeg tror dette er et godt tidspunkt for Liverpool å møte Barcelona på. Jeg vil si at det er 50% sjanse for at de vinner. Jeg tror ikke det har så mye å si hvem som spiller hjemme først. Som Liverpool-supporter håper jeg selvsagt at de røde vinner. Folk i Barcelona er virkelig bekymret før denne kampen. De vet at Barca ikke er i sin beste form. De kjenner også kvalitetene til Rafa. Som manager i Valencia oppnådde han alltid gode resultater på Nou Camp. De er også bekymret for hva Steven Gerrard måtte finne på.

- Liverpool har også andre spillere som kan bli viktige for utfallet. Spillere som Carragher og Alonso. Sistnevne har mye erfaring med å spille mot Barcelona. Barcas fremste fortrinn er deres angrepsspill. Xavi, Deco, Iniesta og Ronaldinho utgjør en sterk lagdel. De har en offensiv midtbane og backene er med i angrep. Men dette kan også bli deres bane. De er sårbare for kontringer. Dette er noe Liverpool må forsøke å utnytte.

- Rafa vil ha forberedt sine spillere godt på denne kampen, og vet eksakt hvordan han må spille mot Barcelona. Barca vil ha ballen mye, men med de rette forberedelsene og de rette kvalitetene behøver ikke dette å bety så mye. Det som er viktig er å dra nytte av sjansene man får når man selv har ballen i laget.

Herrera forteller at han fortsatt har kontakt med Melwood ukentlig, selv om det er flere måneder siden han forlot Liverpool.

- Jeg forlot klubben fordi jeg ikke hadde familien min i Liverpool. Ikke på grunn av jobben. Nå bor jeg sammen med min kone og mine to døtre igjen, men jeg har mange gode minner fra tiden min i Liverpool. Jeg har fortsatt mange venner på Merseyside, som jeg savner mye. Jeg kommer til å oppsøke Liverpools hotell for å ønske spillerne og Rafa lykke til med kampen.

- Rafa har gjort laget sterkere hver sesong. Laget var bedre det andre året enn det var det første, og jeg mener også at det er bedre i år enn i fjor. Så lenge Rafa blir i klubben, vil laget bli sterkere for hvert år som går. Jeg er sikker på at han vil vinne mange flere trofeer i Liverpool, forsikrer Herrera.

- Finnan kan håndtere Ronaldinho
Venstreback Fabio Aurelio sier til icons.com at han tror høyreback Steve Finnan kan holde landsmannen Ronaldinho i tøylene i kveld.

- Det vil være fatalt å undervurdere Ronaldinho. Jeg har spilt i Spania i mange år, og kjenner godt til ham. Selv når han ikke er 100% i form er han en farlig mann. Jeg kjente ikke til Steve Finnan før jeg kom til Liverpool, men han er en kar som har overrasket meg med sitt selvsikre og stabile spill. Jeg tror ikke han har sovet dårlig i natt, selv om han skal markere Ronaldinho. Jeg er sikker på at han ser frem til kampen. Fotballspillere elsker utfordringer som dette, uttaler brasilianeren.

- Vi spiller ikke for uavgjort
Jose Reina gjentar i dag til icons.com at Liverpool ikke spiller for uavgjort på Nou Camp i kveld. De røde har ambisjoner om å få med seg et viktig bortemål før hjemmekampen på Anfield om to uker.

- Planen er selvsagt å få med seg et godt resultat fra Nou Camp, og så får våre supportere inspirere oss på hjemmebane. Vi har som målsetting å gjøre ett mål eller to i denne første kampen, ettersom Barcelona er kapable til å score på bortebane. De vil ha tro på at de kan score på Anfield, så vi kan ikke lite på at 0-0 vil være nok her.

Reina mener at de røde har bedre sjanser nå enn han trodde de ville ha da trekningen ble gjort.

- Da trekningen ble gjort var det ingen i Liverpool som ønsket å møte Barcelona. Men nå som kampen nærmer seg med stormskritt, har vi tro på oss selv. Vi drømmer om å slå en veldig stor klubb ut av turneringen. Det blir en vanskelig kamp, men jeg synes ikke Barcelona spiller like godt som i fjor. Jeg føler ikke at vi har noe å være redde for.

Stadig flere stemmer på Paisley
Kampanjen for at Bob Paisley skal bli adlet post mortem tiltar i styrke. Liverpool Echo melder at nettsiden i Downing Street har blitt overøst av Liverpool-supportere som krever anerkjennelse for den legendariske manageren. Kampanjen innbrakte 270 stemmer allerede de første 30 timene, og etter at Echo skrev om saken i går nærmet man seg i dag tidlig 2000 stemmer. Regelverket er slik at får en person mer enn 2000 stemmer må regjeringen ta saken seriøst.

- Liverpool-supporterne er fortsatt et godt stykke unna å få det resultatet de ønsker seg, men det er en god start, sier en talsmann for Downing Street til Echo.

Ønsker du at Bob Paisley skal bli adlet, kan du avgi din stemme her (NB: Du må være britisk statsborger eller ha adresse i Storbrittannia for å avgi stemme).

Fowler til USA?
Tabloidavisen Mirror skriver at Robbie Fowler kan ende opp som fotballspiller i USA når kontrakten med Liverpool går ut til sommeren. Det skal være den tidligere lagkameraten Steven Nicol som ønsker at Fowler skal slutte seg til hans lag, New England Revolution.