Gerrard og Rafa henrykt over tre poeng

Matchvinner Steven Gerrard og manager Rafael Benitez var henrykt over å vinne seriepremieren. Skadefri Elmander senket Lyon.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard var henrykt etter å ha vunnet på Villa Park i ligaåpningen. Hans flotte frispark i sluttminuttene sørget for at alle poengene ble med hjem til Merseyside. Scouseren innrømte etter kampen at gutta fra Anfield hadde lagt vekt på å få en god start på sesongen under sommertreningen, etter å ha kommet sent ut av startblokkene de siste sesongene.

- Måten vi har åpnet de siste sesongene på har vært frustrerende. Vi har gitt bort billige poeng og kommet på etterskudd. Tanken var å komme kjapt ut av startblokkene denne gangen, og holde oss i tittelkampen, uttalte matchvinneren til Setanta Sports.

- Vi var fornøyd med den første timen, og jeg syntes vi kontrollerte kampen. Villa kom tilbake, men vi klarte å score på tampen.

- Det var på tide at gutta lot meg ta et frispark, og jeg klarte å sette det riktig i dag. Det viktigste var de tre poengene. Det var flott å få med seg de. Nå kan vi gå til Chelsea-kampen med tre poeng i sekken.

Rafa: - Vi viste karakterstyrke
Rafael Benitez var full av lovord om sitt mannskap etter dagens seier i serieåpningen på Villa Park. For aller første gang opplevde spanjolen å vinne en seriepremiere på engelsk jord.

- Vi fortjente å vinne kampen, og det var et spesielt mål fra Gerrard. Vi viste flott karakterstyrke da vi kom tilbake etter at Villa fikk mål på straffespark, og vi fortsatte å angripe og fikk målet vi behøvde. Det var viktig for oss å vinne den første kampen, sier manageren til liverpoolfc.tv.

- Jeg vet vi skapte mange sjanser, men vi må også gi kreditt til Villa-keeperen som var virkelig god. Han var banens beste spiller. Jeg syntes Torres hadde en god debut, og jobbet hardt. Hans samspill med Kuyt var virkelig bra.

Elmander tilbake da Toulouse senket Lyon
Så viser det seg at Toulouse sin store stjerne, Johan Elmander, slett ikke er skadet likevel. I dag ble svensken matchvinner da Liverpools Champions League-motstander på onsdag sikret seg en sterk 1-0 seier over fjorårets franske seriemester, Lyon.

Dermed sendte Toulouse et skikkelig skremmeskudd i retning Merseyside foran onsdagens kamp. Det skal dog sies at Kim Kallström ble utvist for Lyon allerede etter 34 minutter. Seiersmålet til Elmander kom to minutter før slutt.

Toulouse stilte med følgende lag: Douchez - Ebondo, Cetto, Ilunga, Mathieu - Sissoko (Sirieix), Dieuze, Emana - Gignac (Cesar), Elmander, Bergougnoux (Battles) .