Gerrard på høyre igjen?

Mye tyder på at Steven Gerrard igjen vil bekle høyreflanken for Liverpool, når Arsenal gjester Anfield i dag. Kapteinen spiller trolig til tross for at han kjente krampeantydninger mot Andorra.

Etter Steven Gerrards gode kamp sentralt på midtbanen for England mot Andorra ville journalistene under gårsdagens pressekonferanse før Arsenal-kampen vite om Rafael Benitez akter å benytte sin kaptein også sentralt for klubblaget i serieinnspurten. Responsen fra manageren tyder imidlertid på at Gerrard vil fortsette på høyreflanken.

- Jeg er kun fokusert på mitt lag og spillerne, og hvordan vi skal vinne kamper. Jeg respekterer at andre folk har et annet syn enn meg på dette, men jeg er ingen supporter. Jeg er manageren, og det er min jobb å bruke spillerne i den posisjonen jeg mener er best for laget. Det er opp til meg å analysere laget og motstanderen, og bestemme meg for hvilken formasjon som gir oss best balanse. Steven hadde sin beste sesong noen sinne i fjor. Han gjorde da 23 mål fra en posisjon på høyreflanken, var Rafas respons.

- Jeg har snakket med Steven om hans siste kamp for England, og situasjonen generelt. Vi har diskutert England og hans rolle på laget både hos dem og hos oss. Vi visste denne debatten ville blusse opp igjen. Dette er egentlig ikke noe problem for meg. Min oppgave er å finne ut hva som er best for laget. Dersom det er best at Steven spiller på høyresiden, så kommer han til å spille der.

- Dere har spurt meg om det er viktig å holde en spiller fornøyd. Det som er viktig for meg er å sørge for at laget vinner. Stevie er en smart fyr. Han vet hvordan jeg vurderer dette, og hva som er best for laget. Vi har snakket om dette mange ganger, og det har aldri vært noe problem for ham. Han gjentar til stadighet at han gladelig spiller hvor han trengs.

- Jeg så hvor bra han spilte mot Andorra, og jeg var glad på hans vegner. Han ønsket ballen hele tiden, og bidro til at spillet fløt. Han viste at han kan vinne kamper for sitt land, akkurat som han kan for sin klubb.

- Men han kan spille like bra på høyre, og det vet han, og som kaptein har han et visst ansvar. Jeg vet hva som gjør Stevie lykkelig, og det er å spille fotball og vinne kamper. Jeg vil prøve å sørge for at det skjer så ofte som mulig.

Gerrard kjente krampeantydninger
Nå er det faktisk ikke sikkert at kapteinen spiller i det hele tatt mot Arsenal i dag. Han kjente nemlig antydninger til krampe på baksiden av leggene etter landskampen mot Andorra.

- Han følte at det strammet seg til i leggmuskulaturen, og han var naturlig trøtt etter de to landskampene, forteller Benitez.

- Flere spillere har vært borte i forbindelse med landskamper denne uken, og nå står vi foran to store kamper i løpet av fire dager. Jeg må vurdere nøye hvem jeg skal benytte i de to kampene mot Arsenal og PSV Eindhoven. Steven er ikke skadet, men jeg må ta med i betraktningen hvor stor risiko det vil være å benytte han mot Arsenal med tanke på at vi har en Champions League kamper få dager etterpå.