Gerrard småskadet

Steven Gerrard ble tatt av banen i pausen for England i går, fordi han fikk kjenning med en liten skade. Mange vedder på stadionnavn. Liverpool på 10.plass på ”rikinglisten”.

Steven Gerrard var en skuffet mann etter at England tapte 1-0 hjemme for Spania i går kveld. Kapteinen var verken fornøyd med resultatet eller spillet. Som om det ikke var nok, måtte han byttes ut i pausen på grunn av det som Liverpool Daily Post i dag beskriver som en småskade.

- Dette var ikke det spillet og det resultatet vi håpet på. Vi satset på å vinne denne kampen og å spille bra foran de forestående EM-kvalifiseringskampene, siteres Gerrard.

- Vi fikk ikke den generalprøven vi ønsket. Målet var å spille på seg selvtillit. Men jeg har fortsatt god tro på at vi kan få gode resultater i de to kommende EM-kvalifiseringskampene. Det er ikke kjekt å bli buet i garderoben av supporterne, men de har betalt gode penger for å komme hit og se oss score mål og vinne, noe vi ikke klarte. Vi startet kampen bra, men klarte ikke å score, og etter hvert ble det vanskelig for oss. Dersom vi hadde gjort det første målet, ville det ha gitt oss selvtillit. Men gjør du ikke det mot kvalitetslag som dette, blir du straffet.

Veddemål på stadionnavn
Bookmakeren William Hill opplyser at Anfield eller New Anfield fortsatt står lavest i odds som nytt navn på Liverpools nye stadion. Men med nye amerikanske eiere har mange satt pengene sine på at den nye storstuen vil få et sponsornavn.

William Hill opererer for øyeblikket med følgende liste og odds på sponsornavn: 7/1 Carlsberg, 10/1 McDonald's, 14/1 Adidas, 16/1 Budweiser, 33/1 Starbucks, 66/1 Dr Pepper, 66/1 Shankly Stadium, 100/1 Littlewoods, 500/1 G W Bush, Taco Bell, 1000/1 Fowler, Kop Out.

Bookmakeren gir også tilbake 1000 ganger pengene om klubben skifter navn! Foreløpig har det blitt satt penger på følgende navn: The Liverpool Yankees, Liverpool Cowboys, Liverpool Steelers og Liverpool Globetrotters!

10.plass på ”rikinglisten”
Den årlige listen over de ti ”rikeste” fotballklubbene i verden er igjen offentliggjort av Deloitte. Liverpool er å finne på 10.plass på Deloitte Football Money League denne gangen. Men Deloitte-rådgiver Alan Switzer tror at George Gillett og Tom Hicks kan bidra til at de helrøde klatrer betydelig på denne listen i årene som kommer.

- De nye eierne har en CV som viser at de leverer varene både på og utenfor banen. Det er i andre sportsgrener, men det vil bli interessant å se hvordan de vil øke omsetningen til Liverpool, uttaler Switzer til Liverpool Daily Post.

Switzer tror at den umiddelbarte effekten Gillett og Hicks vil ha på Liverpool vil bli mer merkbar enn den Malcolm Glazer hadde på Manchester United. Dette fordi United allerede var kommet langt kommersielt på det tidspunkt.

- Manchester United var en av de best kommersielt utviklede klubbene i verden på det tidspunkt. Liverpool har et større forbedringspotensiale på det området. De trenger virkelig et nytt stadion for å konkurrere med klubber som Arsenal og Chelsea. Det er nøkkelen til ny økonomisk vekst.

- Amerikanerne vil drive Liverpool som et forretningsforetak, og de vil gi valuta for pengene til fansen.

Åtte engelske klubber er blant de 20 ”rikeste” i verden i følge listen til Deloitte. Manchester United troner øverst av disse, men har gått ned to plasser til fjerdeplass. Real Madrid topper listen, med Barcelona på andreplass. Også Chelsea og Arsenal ligger foran Liverpool på listen av de engelske klubbene.

Listen over verdens “rikeste” klubber:

1 Real Madrid

2 Barcelona

3 Juventus

4 Manchester United

5 AC Milan

6 Chelsea

7 Inter Milan

8 Bayern München

9 Arsenal

10 Liverpool

11 Olympique Lyon

12 AS Roma

13 Newcastle United

14 Schalke 04

15 Tottenham Hotspur

16 Hamburger SV

17 Manchester City

18 Rangers

19 West Ham United

20 Benfica