Gerrard spilte fordi Sissoko var syk

Matchvinner Steven Gerrard spilte kampen mot Cardiff kun fordi Mohamed Sissoko fortsatt er syk. Gjestenes manager mener det avgjorde kampen.

Etter gårsdagens kamp mot Cardiff avslørte Rafael Benitez overfor pressen at det egentlig ikke var meningen at matchvinner Steven Gerrard skulle spille kampen. Kapteinen kom imidlertid med i startoppstillingen fordi Mohamed Sissoko fortsatt sliter med sykdom.

Manageren hadde tenkt å hvile Gerrard, men Sissoko hadde ikke kommet til hektene igjen etter sykdommen som holdt ham på sidelinja også mot Arsenal på søndag.

- Jeg ønsket egentlig å hvile Steven i denne kampen, men vi hadde for mange skader i tillegg til at Momo fortsatt er syk. Dermed måtte han spille, forklarer Benitez til Press Association.

- Normalt sett ønsker du å hvile de beste spillerne i kamper som dette, men av og til går det ikke. Vi ønsket noen med rutine på midtbanen, og Momo kastet opp på mandag og var fortsatt syk i går.

- Til syvende og sist ble Gerrards mål avgjørende. Cardiff jobbet veldig hardt, og var alltid farlige på dødballsituasjoner. Det var fra en slik at de fikk utligningen sin også. Men Gerrard kom seg igjennom og gjorde et typisk mål for ham å være. Han begynner å finne formen nå, og da kommer scoringene også. Nå har han gjort mål i tre kamper på rad, konkluderer en fornøyd manager.

Benitez frydet seg også over scoringen til Nabil El Zhar.

- Det var et flott mål foran The Kop av El Zhar. Situasjonen ser lys ut for ham nå.

Cardiff-manager Dave Jones mente at det var Gerrards spill som ble tungen på vektskålen da hans lag tapte 2-1 på Anfield.

- Det var Gerrard som avgjorde kampen. Det er bare han som kan snu en kamp på denne måten. Jeg ble overrasket over at han var i startoppstillingen, ettersom Liverpool har noen store kamper i de kommende ukene. Rafael Benitez viste oss respekt ved å benytte hva jeg anser for å være den beste midtbanespilleren i landet, trolig også den beste i Europa. Det var han som ble tungen på vektskålen.