Gerrard vil slå tilbake

Liverpools kaptein er opptatt av at skuffelsen med landslaget ikke skal gå utover hans spill for Liverpool. Det ligger an til mål i Newcastle til lørdag.

Har ikke tid til å deppe
Steven Gerrard legger ikke skjul på at han er langt nede etter stjernesmellen som sendte England ut av EM og gjorde at Steve McClaren i dag fikk sparken. Scouseren er imidlertid opptatt av å få reist seg igjen så fort som overhodet mulig.

- Jeg er erfaren nok til å vite at jeg nå må få dette ut av systemet så fort som mulig, bekrefter Gerrard til Liverpool Echo. - Jeg har store kamper å spille for Liverpool fra nå av og ut sesongen.

- Dette er nå helt opp til meg. Hvis jeg skulle synes synd på meg selv, og det påvirker mine prestasjoner for Liverpool, da ville det heller ikke være rettferdig overfor Liverpool.

- Nå som jeg er kommet tilbake til Liverpool vet jeg at jeg har de rette folkene rundt meg som kan hjelpe meg til å komme over dette.

Statistikk Newcastle v Liverpool
Noen tall før møtet på St. James' Park til lørdag:

+ Newcastle vant tilsvarende kamp forrige sesong med 2-1. Craig Bellamy åpnet scoringene for Liverpool, mens Obafemi Martins og Nolberto Solano (straffe) snudde det for vertene. Martins er årets toppscorer for Newcastle med fem mål totalt.

+ Forrige sesongs kamp var den eneste ligakampen Liverpool har tapt under Rafael Benitez, etter at de har tatt ledelsen først. Tallene er 62 seire, ni uavgjorte og et tap på 72 kamper når de røde har gått i føringen.

+ Liverpool har holdt buret rent kun en gang av de 16 siste forsøkene man har hatt på St. James?  Park. Det skjedde i september 2001, da John Arne Riise og Danny Murphy ordnet 2-0 seier. Dette er en av bare to seire på de siste åtte visittene til nordøst.

+ Største seier borte mot Newcastle er 4-0 fra 1930, mens det største tapet på 9-2 kom i 1934.

+ Siste gang dette oppgjøret endte målløst var i februar 1974, siden har det blitt scoret minst et mål i 46 kamper på rad.

+ Den siste røde som ble utvist var Salif Diao på 1.nyttersdag 2003.

+ Bare to røde har scoret hattrick på St. James', Steve Nicol i 1987 og Michael Owen i 1998.

+ Andy Cole var sistemann som scoret hattrick for Newcastle, i 1993.

+ Steven Gerrard har scoret i fem av Liverpools seks siste kamper. Hans seks mål er fire mer enn på samme tid siste sesong.

+ Liverpool er ubeseiret i sine siste 13 ligakamper.

+ LFC har ikke sluppet inn mål i Premier League tidligere enn det 38.minutt denne sesongen, og seks innslupne totalt er best sammen med Manchester United.

+ Bare to ganger har man sluppet inn mål i 1.omgang, av de 12 ligakampene man har spilt i 2007/08. Bare fire av Liverpools siste 22 mål har blitt scoret før pause.

+ Dersom Liverpool skulle unngå tap mot Newcastle, vil det være første gang siden 1990/91 at de har vært ubeseiret i de 13 første kampene i ligaen.

+ Seier mot Newcastle vil bety at Liverpool har ni flere poeng enn på samme tid forrige sesong.