Gerrard vil stoppe Man Utd

Steven Gerrard akter å stikke kjepper i hjulene for ligalederen. Liverpool-kapteinen kom sammen med Sami Hyypiä med på ukens lag til Actim Index. Ronnie Moran har bursdag i dag.

Steven Gerrard sier i dag i et intervju med liverpoolfc.tv at han vil gjøre alt som står i hans makt for å stoppe Manchester Uniteds titteldrøm når Alex Fergusons mannskap gjester Anfield kommende lørdag. Gjestene fra Manchester har som kjent et ni poengs forsprang på toppen av Premier League-tabellen, men reiser til Merseyside vel vitende om at intet bortelag har vunnet ligakamp på Anfield siden oktober 2005.

- Manchester United kommer nok til å gå for tre poeng i helgen, for da vil de nesten være garantert å vinne ligaen. Vi må sørge for å ta disse poengene fra dem og bidra til at tittelkampen blir spennende så lenge som mulig. Det er ikke over ennå, og derfor er dette en stor kamp for begge lag, uttaler Liverpool-kapteinen.

- Jeg synes ikke det er noe morsomt å si det, men Manchester United har til tider spilt virkelig bra angrepsfotball denne sesongen. De er vanskelige å slå, ettersom de også har noen svært gode forsvarsspillere. Rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United har bare tiltatt de siste årene, og kampene blir stadig hauset mer og mer opp i mediene. Som spiller er dette kamper du inderlig ønsker å spille i.

- Jeg bor i byen, og jeg vet at våre supportere er desperate etter tre poeng i helgen. Spiller vi en god kamp mot Manchester United og får et godt resultat, vil det også gi oss mye selvtillit før returoppgjøret mot Barcelona. Det er synd at det ikke står mer på spill i denne kampen i den forstand at vi ikke er med i tittelkampen i den grad vi hadde håpet på. Vi ser tilbake på de unødvendige poengtapene vi hadde tidligere i sesongen med gru. De er årsaken til at avstanden opp til teten er så stor. Men nå må vi bare holde det gående.

- Vi står foran en enormt viktig uke, med kamper mot United og Barcelona på Anfield. Vi må ta en av gangen. Vi kommer aldri til å oppnå et godt resultat mot United om vi ikke er 100% fokuserte på kampen. Vi forbereder oss til en spennende uke, og nå er det viktig å få de resultatene vi ønsker, avslutter Gerrard.

Gerrard og Hyypiä på ukens lag
Steven Gerrard og Sami Hyypiä gjorde hvert sitt mål i 4-0 seieren over Sheffield United, og det bidro til at duoen er å finne på ukens lag til Actim – selskapet som foretar de offisielle spiller-ratingene til Barclays Premiership.

Gerrard vant som kjent begge straffesparkene som Robbie Fowler satte i mål, og spilte en meget god kamp som han til slutt kronet med 4-0 scoringen. Sesongen sett under ett ligger Liverpool-kapteinen på 8.plass på Actims liste over de beste spillerne i Premier League.

Hyypiä spilte som kjent en solid kamp i Liverpools midtforsvar på lørdag, og gjorde Liverpools tredje mål etter en corner 20 minutter før slutt. Dette var finnens første mål for sesongen.

Steve Finnan er for øvrig Liverpools høyest rankede spiller på Actims sesongoversikt, med en 7.plass. Med andre ord plassen foran Gerrard.

Moran fyller år
Ronnie Moran fyller 73 år i dag. Han tilbrakte 49 år på Anfield, og spilte 379 førstelagskamper for Liverpool. Han var med på å vinne 2.divisjon i 1963, og ligaen året etter, før han ble innlemmet i klubbens trenerstab.

Moran var også klubbens midlertidige manager i to perioder. Først ledet han laget i 10 kamper etter Kenny Dalglish sin avgang, frem til Graeme Souness ble ansatt. Deretter måtte han igjen innta sjefsrollen mens Souness var sykmeldt etter sin hjerteoperasjon.