Gillett og Hicks setter klubben i gjeld

George Gillett Jr og Tom Hicks er i ferd med å refinansiere lånet de tok opp da de kjøpte Liverpool FC. Og i den forbindelse fører de gjelden over på klubben.

Tom Hicks og George Gillett lånte £298M da de kjøpte alle aksjene i Liverpool FC i vinter. Dette lånet, som de selv garanterte for, må nedbetales innen februar 2009. Duoen er nå i ferd med å refinansiere dette lånet ved å ta opp et nytt lån på hele £500M, hvor nedbetalingstiden vil være mye lenger. Men forskjellen er at klubben denne gangen vil stå ansvarlig for lånet. Det er meningen at det nye lånes skal finansiere nedbetalingen av det gamle lånet, samt byggingen av det nye stadionanlegget i Stanley Park.

Det var The Daily Telegraph som var først ute med denne nyheten i går, og nå bekreftes opplysningene av David Prentice i Liverpool Echo.

Den opprinnelige planen til Hicks og Gillett var å låne disse £500M fra finansieringsinstitusjonen Goldman Sachs, men de har nå trukket tilbake sitt opprinnelige tilbud på grunn av stigende rentenivå, og kommet med et nytt tilbud der de ber Hicks og Gillett skyte inn betydelig mer i egenkapital i stadionprosjektet. Det snakkes om en sum på hele £100M mer. Dette har fått amerikanerne til å se seg om etter alternativer før de bestemmer seg.

Selv om Goldman Sachs ikke på noen måte er utelukket ennå, skal duoens finansielle rådgiver nå være i samtaler med flere andre finansieringsinstitusjoner som Wachovia, Citigroup, Morgan Stanley og RBS. Hicks uttaler selv til Innside Sport at refinansieringen går etter planen. Liverpool FC må imidlertid garantere for finansieringen av sin nye stadion overfor bystyret innen 18.oktober, så dersom man skal unngå en utsatt byggestart må alt dette være på plass innen den tid.

- Denne saken blir håndtert av Inner Circle Sports. Gjennom dem har vi snakket med en rekke finansieringsinstitusjoner, inkludert Goldman Sachs, om finansieringen av vårt nye stadion, bekrefter Hicks.

- Vi har ikke kommet til noen definitive konklusjoner ennå, men vi ser på flere ulike alternativer, legger han til.

- Alt vil være i orden i god tid innen tidsfristen, slik at vi kan begynne byggingen i Stanley Park rett over nyttår slik som planlagt, forsikrer han.

Dersom Hicks og Gillett ender opp med en gjeld på £500M, så vil dette være 16 ganger mer enn det ventes at Liverpool vil tjene i 2007. Til sammenligning er Manchester Uniteds gjeld bare åtte ganger større en den årlige profitten, mens Arsenals gjeld er fire ganger deres årlige profitt.

Hicks og Gillett benytter Robert Tilliss i New York-selskapet Inner Circle Sports som sin finansielle rådgiver i stadionspørsmålet. Han mener at lånet må ses i sammenheng med økte inntekter som vil bli generert av det nye stadionanlegget. Tilliss sier at Liverpool FC vurderer et langtidslån med sikkerhet i fremtidige billettinntekter, i tillegg til lån av kortere varighet, for å finansiere det nye anlegget.

- Vi vurderer de mest innovative og fleksible løsningene, uttaler han.