God statistikk mot Middlesbrough

Peter Crouch og Liverpool har en meget bra statistikk mot kveldens motstander. Siste gang Middlesbrough vant var i mars 1976.

Middlesbrough har pent måttet venne seg til at det er lite å hente i borteoppgjørene mot Liverpool. De siste 31 årene har de måttet reise hjem med tapte eller uavgjorte kamper. På Anfield har Liverpool vunnet til sammen 34 kamper, 17 har endt uavgjort, mens Middlesbrough har vunnet tretten kamper. Totalt er den samme statistikken 54-38-37 i favør Liverpool. I Premier League har ti kamper endt med Liverpool-seier på totalt 23 møter.
Siste sesong sikret to mål av Fernando Morientes (bildet) at poengene ble igjen på Merseyside. Liverpool er ubeseiret i de siste 18 ligamøtene mot Boro på Anfield. Tolv er vunnet og seks har endt uavgjort.  På de siste 37 kampene, hjemme og borte, har Liverpool bare tapt seks i ligaen mot Boro. Lagene har vært 65 år sammen på øverste nivå i engelsk fotball og har aldri spilt 0-0 i to kamper etter hverandre. 0-0 ble som kjent resultatet da de møttes på Riverside Stadium 18. november.
Siste kamp Middlesbrough vant var i mars 1976, da John Hickton og Terry Cooper scoret Boros mål i 2-0-seieren. Både Graeme Souness og Phil Boersma, som senere ble Liverpool-spillere, var med i den kampen.
Dominic Matteo var den siste Liverpool-spilleren som ble utvist i en kamp mot Middlesbrough. Han ble vist det røde kortet i en kamp dem i mellom i februar 1999.
Robbie Fowler var den siste Liverpool-spiller til å score et hat-trick mot dagens motstander. Det gjorde han da han som eneste spiller puttet fire for de røde mot Teesiders. 
Liverpools største seier kom I 1931 da de vant 7-2. Det største tapet kom i 1907 da det ble 2-4.
Bolo Zenden, Momo Sissoko og Pepe Reina debuterte alle mot Middlesbrough. Spiller Jermaine Pennant i dag, spiller han sin 150. ligakamp. 
Mer statistikk til slutt; Liverpool har sluppet inn bare ett mål på de siste 21 Premier League-kampene. Det var det Newcastles Obafemi Martins som greide på St. James Park 10. februar.  Liverpool er ubeseiret på de siste seks kampene, uansett liga- og cupkamper. Ikke siden oktober 2005 har Liverpool sluppet inn mer enn ett mål i en hjemmekamp i ligaen. Kvelden får vise om statistikken holder.