God statistikk mot Wigan

Liverpool møter i morgen Wigan til dyst på JJB Stadium, vel vitende om at de har en perfekt statistikk mot hjemmelaget. Både Liverpool og Wigans tropp offentliggjort.

Etter to uavgjortkamper i ligasammenheng på rappen, satser Liverpool på å komme tilbake på vinnersporet mot et lag de har en perfekt statistikk mot. På fire oppgjør har Liverpool scoret ti mål samtidig som de ikke har sluppet inn et eneste ett. De har resultert i fire seire og tolv poeng mot Wigan i Premier League i løpet av de to siste sesongene.

Wigan sliter med formen for tiden, og har ikke vunnet i løpet av de siste fem liga- og cupkampene. Deres siste seier kom hjemme mot Sunderland den 18. august. Wigan har kun tatt to poeng av de siste tolv mulige, men hjemme på JJB Stadium er de mer solide. Der har Hutchings' menn tatt syv av ni mulig poeng i årets utgave av Premier League.

Liverpool, på sin side, er ubeseiret i denne sesongen. I løpet av de første ti kampene har seks av dem endt med seier og fire med uavgjort. De røde har ikke scoret på 194 ligaminutter, noe som tilsvarer tre timer og fjorten minutter.

Wigan røk ut av ligacupen allerede i andre runde, mens Liverpool kommer rett fra en 4-2 seier over Reading. Det er dermed ventet endringer i rekkene fra følgende lag som startet oppgjøret på Madjeski Stadium: Itandje; Finnan, Arbeloa, Carragher, Aurélio; Benayoun, Sissoko, Lucas, Leto; Torres, Crouch.

Reina er selvskreven i mål i ligasammenheng, mens det er usikkert hvem av Álvaro Arbeloa og Steve Finnan som foretrekkes på høyrebacken. Ettersom Daniel Agger er ute virker det naturlig at Sami Hyypiä og Jamie Carragher danner det sentrale midtstopperparet. Selv om Fábio Aurélio er tilbake fra skade virker det som om John Arne Riise tar tilbake plassen på venstrebacken.

Fremover på banen finnes det fortsatt en rekke muligheter, til tross for skadeproblemer for Xabi Alonso og Harry Kewell. Yossi Benayoun hadde en god kamp mot Reading og scoret et fantastisk mål, men Jermaine Pennant ligger og lurer i kulissene om hvem som skal bekle høyrekanten. Steven Gerrard er på vei tilbake etter tåskaden som har hemmet kapteinen, og virker bankers på midtbanen sammen med Javier Mascherano, som sto over ligacupmøtet mot Reading. På venstresiden virker igjen Ryan Babel å få tillit, all den tid Harry Kewell fortatt sliter med skadeproblemer.

Med Rafael Benítez ved rorene er det omtrent like vanskelig å tippe startoppstillinga som å få en tolver på tippekupongen, med spissplassen kanskje det vanskeligste leddet å få full score på.

Rafa ønsker fortsatt ikke å avsløre om Fernando Torres starter eller ei, men vi spår at det skal mye til for at hat-trick-helten blir å finne på benken når oppgjøret på JJB Stadium sparkes igang. Dirk Kuyt har nettet tre mål på de to siste mot Wigan, og det vil overraske oss om Rafael Benítez utelater Kuyt om han tar en titt på den statistikken. Peter Crouch spilte ingen god kamp mot Reading, så Andriy Voronin er nok i realiteten den eneste utfordreren som kan splitte spissparet Kuyt og Torres.

Vi tipper således følgende startoppstilling mot Wigan i morgen: Reina; Finnan, Carragher, Hyypiä, Riise; Pennant, Gerrard, Mascherano, Babel; Kuyt, Torres.

Eneste usikkerhetsmoment virker å være kantene. Enten Pennant eller Babel kan måtte komme til å vike plass til fordel for Yossi Benayoun, dersom Rafael Benítez ikke ønsker to fullt så krittslikkende flankespillere. Alle tre kan mer eller mindre figurere på både høyre- og venstreflanken, så det er mange alternativer.

Liverpools tropp: Reina, Finnan, Hyypiä, Carragher, Arbeloa, Aurélio, Riise, Pennant, Gerrard, Sissoko, Mascherano, Benayoun, Babel, Crouch, Kuyt, Voronin, Torres og Itandje.

Wigans tropp: Kirkland, Melchiot, Granqvist, Bramble, Kilbane, Brown, Scharner, Skoko, Koumas, Sibierski, Bent, Aghahowa, Boyce, Cotterill, Hall, Olembe, Taylor, Balencia, Pollitt.

Morgendagens kamp begynner klokken 16:00 og sendes på Canal+ MIX. Dersom du ikke får sett kampen kan du få tilsendt lagoppstilling og scoringsvarsel ved å sende tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.