González tilbake mot Chelsea

Seier mot Chelsea vil gi oss et løft, sier Benítez, som bekrefter at Warnock er på vei bort. González tilgjengelig igjen etter leggskade. Chelsea uten Makelele. Rob Styles dømmer.

Liverpool møter Chelsea hjemme i morgen kl. 13.45. Chelsea ligger på 2.plass i Premier League, åtte poeng foran Liverpool. En seier vil gi de røde et skikkelig løft. Det tror Rafael Benítez.
- For oss vil en seier i denne kampen gi oss et løft foran resten av sesongen. Vi vet at vi er svært nærme, og hvis vi vinner, kommer folk til å begynne å snakke om Premier League eller 2.plass.
- Det er en virkelig viktig helg for oss, også fordi Arsenal og Manchester United møtes. Det er svært viktig for de fire lagene. Man kan få stor forskjell avhengig av resultatene.

På dagens pressekonkurranse la heller ikke Rafael Benítez skjul på at Stephen Warnock er på vei bort.
- To eller tre klubber har spurt om ham. Han har ikke spilt for oss på en stund. Han trenger derfor å spille regelmessig, Jeg tror den beste løsningen for ham er å finne en annen klubb.

González friskmeldt
Rafael Benítez bekrefter at Mark González er tilgjengelig til morgendagens kamp. Chileneren er friskmeldt av leggskaden han pådro seg i ligacupkampen mot Arsenal. Det ble først fryktet at kantspilleren ville være ute i tre uker.
Bolo Zenden (tilbake i trening), Momo Sissoko (nærmer seg comeback), Harry Kewell (hofte) og Luis Garcia (korsbåndskade) er fremdeles uaktuelle.

Chelsea uten Makelele
Petr Cech kan være tilbake etter et kraniebrudd. Keeperen er erklært spilleklar, men må bruke en slags hjelm for å beskytte hodet. Mourinho må vurdere om tsjekkeren allerede nå er aktuell for førstelaget. Chelsea må klare seg uten en suspendert Claude Makelele, men Didier Drogba er tilbake fra karantene. Andrei Shevchenko har visstnok ristet av seg hamstringskaden, som holdt ham utenfor forrige helgs kamp og semifinalen mot Wycombe i midtuka. John Terry (rygg), Joe Cole (fot), Wayne Bridge (kne) og Khalid Boularhouz (legg) er ute med skade.
- Peter Cech er bra. Han er klar. Jeg kan ikke fortelle deg om han spiller eller ikke. Keeperne er nemlig de første til å få vite om de spiller, uttaler Mourinho
- Vi har nye skadeproblemer. Wayne Bridge er ute med leddbåndskade. Ashley Cole er tilbake fra karantene, men Makelele er suspendert. Vi har problemer i troppen, men folk er også meget motivert.
- Denne uken har vært bra, fordi det er første gang på lenge at vi har fått en skikkelig treningsuke. Vi har arbeidet veldig hardt. Vi forsøker å forbedre laget uten de skadde spilerne og uten nye spillere. Bare med det vi allerede har. Jeg tror vi klarer det. Jeg er fornøyd med innsatsen til spillerne.

Lagenes form
Liverpool ligger på toppen av formtabellen i Premier League med 15 poeng på de siste seks kampene. Kun bortetapet mot Blackburn ødelegger for full pott. Hjemmelaget har kun ett tap på de siste 11 ligakampene. Chelsea ligger nede på en 5.plass, og står med tolv poeng etter tre seirer og tre uavgjort, men London-laget har ikke tapt på de siste 12 kampene ligaen.

Chelseas siste seks ligaoppgjør
13.01 Wigan (H) 4-0
02.01 Aston Villa (B) 0-0
30.12 Fulham (H) 2-2
26.12 Reading (H) 2-2
23.12 Wigan (B) 3-2
17.12 Everton (B) 3-2

Chelsea på bortebane
Kun Manchester United (8-2-1) er bedre enn Chelsea på bortebane denne sesongen. Mourinhos menn har vunnet syv, spilt uavgjort to og tapt to. De tapte 1-2 mot Middlesbrough 23.august og 1-2 mot Tottenham 5. november. Poengdeling ble det på Old Trafford (1-1) 26.november og på Villa Park i den første kampen etter nyttår. Liverpool er derimot ubeseiret på 27 ligakamper hjemme, men nettopp Chelsea var det siste laget som tok med seg tre poeng hjem fra Anfield – 1-4 i oktober 2005.

Tidligere møter
Liverpool har møtt Chelsea i 43 ligaoppgjør på Anfield etter 2.verdenskrig. De røde har vunnet hele 30. Lagene har spilt uavgjort 9 ganger, mens Chelsea har gått seirende ut ved fire anledninger. På disse 43 kampene har Liverpool scoret 89 mål og sluppet inn 42. London-laget har faktisk vunnet alle de tre siste ligamøtene på Anfield, mens man må tilbake til 91/92-sesongen for å finne det første ligatapet mot Chelsea på hjemmebane etter krigen. Siste 15 ligaoppgjør på Anfield
05/06 1-4 Gerrard
04/05 0-1
03/04 1-2 Owen (str.)
02/03 1-0 Owen
01/02 1-0 Smicer
00/01 2-2 Owen 2
99/00 1-0 Thompson
98/99 1-1 Redknapp
97/98 4-2 Berger 3, Fowler
96/97 5-1 Fowler, Berger 2, Myers (sm), Barnes
95/96 2-0 Wright, Fowler
94/95 3-1 Fowler 2, Ruddock
93/94 2-1 Rush, Burley (sm)
92/93 2-1 Saunders, Redknapp
91/92 1-2 Rosenthal

Dommer
Premier League har utnevnt Rob Styles til å dømme helgens kamp.