Gonzalez håper på mer CL-suksess

Mark Gonzalez håper å spille i sin første Champions League-semifinale mot Chelsea, og har tro på avansement. Arrrangørene i Aten frykter en finale mellom Liverpool og Man Utd.

Mark Gonzalez er overlykkelig over at Liverpool har nådd semifinalene i Champions League. Chileneren har aldri vært involvert i en så betydningsfull kamp før, og ser nå frem til kampene mot Chelsea med spenning.

- Jeg er veldig glad for å være i semifinalen. Jeg syntes vi gjorde det vi skulle mot PSV. Det var kanskje en kjedelig kamp å se på, ettersom vi hadde så stort forsprang fra den første kampen. Det viktigste for oss er imidlertid at vi vant og er i semifinalen. Nå må vi begynne å fokusere på Chelsea, uttaler venstrevingen til uefa.com.

Chileneren sier videre at han ikke tror Liverpools 2-0 seier i ligaen over Chelsea i januar vil få noen betydning for utfallet av semifinale-oppgjørene.

- Vi har selvtillit, men vi vet at disse kampene blir veldig annerledes enn det vi er vant med. Dette er ikke ligafotball. Vi snakker tross alt om semifinalene i Champions League. Det blir tøffe kamper, det vet vi. Vi kjenner Chelsea, og de kjenner oss, så enkelt blir det ikke, slår 22-åringen fast.

Venstreflanken er litt overrasket over at lagene fra England har dominert så stort i årets turnering.

- Jeg har alltid hevdet at Premier League er den beste ligaen i verden, men at det skulle bli tre engelske lag i semifinalene hadde jeg ikke ventet. Manchester United gjør det veldig bra for tiden, og kjemper om å vinne både Champions League og ligaen. Det samme gjelder Chelsea. Men vi er også i form, og har tro på det vi holder på med. Når man har nådd en semifinale i Champions League så har man gjort noe riktig.

Selv om han er fornøyd med å nå semifinalen og lagets innsats som helhet, er ikke Gonzalez like godt fornøyd med sin personlige form i hans første sesong i Liverpool-trøya. For eksempel har han startet bare 11 ligakamper og tre kamper i Champions League.

- Det har ikke vært min beste sesong. Jeg visste det ville bli vanskelig for meg å klare omstillingen fra spansk til engelsk fotball. Spillet er vidt forskjellig i de to landene. Men jeg er rolig av natur, og vet jeg kan bedre. Når det vil skje vet jeg ikke, men forhåpentligvis i de kampene som gjenstår av sesongen nå. I det siste har jeg følt større selvtillit og spilt bedre. Forhåpentligvis klarer jeg å få vist så mye, mye mer fremover, avslutter chileneren.

Nervøse arrangører i Aten
Arrangørene av Champions League-finalen i Aten har begynt å få kalde føtter. De frykter at det kan oppstå tilskuerbråk dersom det blir en finale med to engelske klubber, og en finale mellom Liverpool og Manchester United virker å være skrekkscenarioet. The Guardian hevder at en finale mellom de to erkerivalene vil være et mareritt for UEFA.

Greske myndigheter skal allerede være i gang med å forberede en sikkerhetsoperasjon som savner sidestykke i fotballhistorien. Ikke minst vil logistikken by på store problemer dersom de to gigantene i nordvest begge når finalen. Rivaliserende fans vil da møtes på flyplassene og fly med de samme flyene, noe som i seg selv innebærer en sikkerhetsrisiko.

- Supportere, mange av dem uten billetter, vil støte på hverandre under reisen til Aten, på flyplasser, ombord i fly, og når de ankommer Aten. Dette er et mareritt-scenario rent sikkerhetsmessig, og kan føre til alvorlige episoder, sier en kilde Guardian har snakket med.

De to finalelagene vil bli tildelt 17 000 billetter hver til sine supportere. Dette er omtrent det samme antallet billetter Liverpool fikk til finalen i Istanbul i 2005. Da reiste rundt 35 000 røde fans til Tyrkia og overvar kampen. Manchester United vil sikkert bringe med seg like mange fans. UEFA har solgt 9000 billetter i ”nøytral sone”, samt 7000 billetter til grekere. Greske myndigheter frykter nå at disse billettene skal havne på svartebørsmarkedet, og gjøre det umulig å skille de to supportergruppene inne på stadion.

Ifølge Guardian skal den greske statsministeren, Costas Karamanlis, ha samlet regjeringen for å diskutere situasjonen i går. En rekke tiltak skal ha blitt diskutert, og overvåkningen rundt stadion vil bli styrket. Dave Lewis i Merseyside-politiet bekrefter til avisen at de vil samarbeide med arrangørene om Liverpool skulle nå finalen.

- Dersom det blir to engelske lag i finalen vil vi rådføre oss med britisk politi, bekrefter William Gaillard i UEFA.

Han forsøker å beholde maska utad, og avfeier at UEFA er bekymret for situasjonen.

- Vi kvier oss ikke på et slikt scenario. Vi hadde tusenvis med Liverpool-fans i Istanbul, og logistikken var veldig vanskelig, ikke minst med å få dem til og fra flyplassen. Fasilitetene er imidlertid bedre i Aten, og det er lettere å komme seg til stadion, legger han til.

Dersom to engelske lag når finalen vil det være tredje gang i Champions League-historien at to klubber fra samme land når finalen.

- Vi har allerede hatt to spanske lag i finalen, og likeså to italienske. Det er bare et tidsspørsmål før vi får to engelske. Ingen vet hvem som vil nå årets finale. Vi er ganske avslappet i forhold til dette, påstår Gaillard.

- Hellas er et flott land, og vi håper at alle som reiser til Aten for å overvære finalen får en flott opplevelse, legger han til.

Michalis Tsapieis, som er talsmann for det greske fotballforbundet, avfeier også at grekerne frykter bråk.

- Jeg tror ikke vi vil behøve ekstra sikkerhetstiltak. Champions League-finalen er mer enn en fotballkamp – det er en feiring av selve fotballspillet. Det er et spill, ikke en krig, sier han.