Gonzalez og Zenden ut

Mark Gonzalez går til Real Betis, mens også Bolo Zenden frigis. Billettkaos i forbindelse med finalekampen. Nordmenn arrestert. Liverpool-fans amok. De røde supporterne har seg selv å takke, mener UEFA-sjef.

Gonzalez til Betis
Mark Gonzalez er så godt som klar for Real Betis etter bare en sesong i Liverpool. Dette bekrefter Rafael Benitez bare timer etter finaletapet mot Milan.

Han sier at en enighet mellom Liverpool og den spanske klubben vil bli oppnådd i nær framtid.

Det er ingen hemmelighet at Rafael Benitez planlegger en real støvsuging av dagens spillerstall. Dagen etter Champions League-tapet bekrefter han at Mark Gonzalez er på vei til Real Betis for fem millioner pund og at Bolo Zenden blir frigitt, sammen med Jerzy Dudek og Robbie Fowler.

- Zenden kjenner situasjonen. Han kan snakke med andre klubber, sier Rafa.

Engelske aviser spekulerer i at Rafa har bedt om så mye som hundre millioner pund for å forsterke stallen sin.

- Vi havner 21 poeng bak Manchester United og 15 poeng bak Chelsea i år. Vi har angripere som koster åtte-ni millioner pund, de andre lagene ligger i en prisklasse over og vel så det. Det er bare ett og gjøre. Vi må opp på samme nivå for å konkurrere. Og vi vil jobbe hardt for å få tak i transfermålene våre så raskt som mulig, sier Benitez.

I staben til Rafa forsvinner også sjefstalentspeider Frank McParland. Han skal speide for Bolton kommende sesong. Resten av talentspeiderne i Rafas nettverk vil jobbe lange dager i tiden som kommer.

Billettjuks, kaos og arrestasjoner
Husker du Tom Karoliussen i Bodø-firmaet Premier Travel, som hadde chartret seg et fly med 170 plasser, solgte billetter til 15 500 kroner stykket, men som ikke fikk landingstillatelse i Aten? Nå viser det seg at de billettene Karoliussen skulle tilby de 170, var falske.

En britisk statsborger er arrestert i den greske hovedstaden etter at han solgte falske billetter til Champions League-finalen. 28-åringen ble avslørt da han solgte 50 billetter til 9000 kroner stykket til et italiensk reisebyrå. Ved belysning med ultrafiolett lys viste billettene seg å være falske. Briten er identisk med mannen som hadde Karoliussens billetter.

- Jeg kjøpte 170 billetter for en million kroner, men sa fra meg 150 stykker da flyturen ble kansellert. De resterende 20 billettene valgte jeg å beholde i tilfelle noen ville dra. Nå viser det seg at disse billettene er falske, sier Karoliussen til ABC Nyheter. Flere nordmenn skal ha reist til Aten og blitt offer for falske billetter. Et 90-talls mennesker, de fleste britiske statsborgere, ble onsdag kveld arrestert da de prøvde å komme seg inn påp stadion med falske billetter. Disse ble sluppet fri etter avhør.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble fire nordmenn, en polakk og en greker arrestert da de prøvde å selge 43 billetter som var stjålet fra en hotellsuite leid av UEFA. Salget foregikk i sentrum av Aten. De seks var observert av overvåkningskameraer i hotellsuiten. Dette var billetter som skulle brukes til fotballedere og som var merket med "VIP". Det ville være umulig for uvedkommende å ta seg inn på disse plassene. Tre nordmenn tilknyttet selskapet Euroteam AS, ble også arrestert. Selskapet driver ifølge Aftenposten formidling av billetter. Nordmennene var der for å gjøre utlevering til kunder som hadde kjøpt billetter hos selskapet.

Billetter, falske og ekte, ble omsatt for svimlende beløp. Et gresk nettsted skal ha tilbudt finalebilletter til 25 ganger pålydende pris. Ifølge Reuters er enkeltbilletter omsatt for hele 40 000 kroner.

Bråk i parken
Billettløse Liverpool- og Milan-supportere samlet seg i en park for å se kampen på storskjerm. Da tapet var et faktum hev sinte Liverpool-fans flasker, bluss og stoler over italienerne. Videobilder fra Reuters viser fans som går berserk og fans som prøver å gjenopprette roen ved å håndhilse og klemme motstandernes supportere. Det er ikke kommet melding om skader eller arrestasjoner som en følge av disse opptøyene.

Skylder på Liverpool-supporterne
UEFAs kommunikasjonssjef, William Gaillard, mener Liverpool-supporterne har seg selv å skylde for billettproblemene i forbindelse med Champions League-finalen.

Mange fans med gyldige billetter kom seg aldri inn på Olympiastadion i Aten, mens andre med falske billetter også forsøkte å komme seg over barrierene og inn på stadion. Gaillard ber fans med gyldige billetter som aldri fikk sett kampen om unnskyldning. Samtidig forsvarer han sin egen organisasjon og skylder på den lovløse delen av fansen.

- Dette er stadion hvor 2004-EM ble spilt og hvor Hellas spiller sine landskamper. Selvfølgelig er denne stadion bra nok og stor nok. Men dessverre er det slik man oppfører seg i Storbritannia. Liverpool-fans er ansvarlig for problemene før, under og etter kampen. De forsøkte å komme seg over barrierene og inn på stadion uten billetter. Dette er en oppførsel vi ikke kan tolerere. Jeg har hørt kritikken fra engelskmennene om at dette ikke er en fotballstadion, men det er da merkelig at Milan-supporterne ikke opplevde dette på samme måte, sier Gaillard.

Han sier han er svært lei seg for hva som skjedde med supporterne med gyldige billetter.

- Men samtidig er det et kollektivt ansvar når det gjelder oppførsel. Da er det synd at de lovløse supporterne ødelegger for de lovlydige. Noen er ærlige eiere av billetter som respekterer lover og regler, men som blir skadelidende og befinner seg i en ukomfortabel situasjonen takket være dårlig oppførsel fra de lovløse.

Ingen sikkerhetsgjerder og sluser ble brukt på Olympiastadion. Gaillard synes inngangssystemet var sikkert nok, under en godkjent overvåkning fra det greske politiet.

- Når så mange dytter på for å komme inn, kunne vi ha opplevd en tragedie dersom vi hadde hatt gjerder og sluser. Det er takket være godt politiarbeide dette ble unngått, sier Gaillard.

Den britiske ambassaden vil ta opp billettproblemene med de greske myndighetene. Her vil supporteres problemer med å komme inn på kampen til tross for at de hadde gyldige billetter og hardhendt behandling fra gresk politi, bli tatt opp.