Guthrie i Soton ut sesongen

Danny Guthrie spiller i The Championship resten av dette fotballåret. Rafael Benitez ønsker ikke å lede akademiet.

Utlån utvidet
Southampton og Liverpool er blitt enige om å forlenge utlånet av Danny Guthrie til ut denne sesongen.  Den 19-årige midtbanespilleren har gjort et godt inntrykk på St. Mary’s og vil nå være hos helgene for å prøve å få laget til Premier League.  Southampton er pr. i dag to plasser og fire poeng unna play off i The Championship.


Mot ny kurs på akademiet
I en artikkel i Football Echo skriver Chris Bascombe, journalisten følger de røde nærmest, Rafael Benitez ikke ønsker å styre Liverpools ungdomsakademi.  Dagens sjef på akademiet, Steve Heighway (bildet), er forventet å trekke seg ut etter denne sesongen.  Det var ingen hemmelighet at Heighway var på kant med den tidligere manager Gérard Houllier, og selv om forholdet er bedre til Rafa synes det ikke å være noen nær kontakt med Melwood.

Ifølge Bascombe vil Benitez ønske å ha mer innflytelse på hvordan junioravdelingen drives, og hvordan unggutter blir hentet inn og trent.  Han skal imidlertid verken ha tid eller ønske om å være et slags styreorgan for hva som skjer på det flotte anlegget i Kirkby.  Spanjolen vil heller ikke at en av hans menn overtar driften av akademiet, da kontinuitet er svært viktig i ungdomsarbeidet og vil være noe som kan bli brutt dersom manageren en gang forlater klubben.

Etter å ha produsert stjerner som McManaman, Gerrard, Fowler, Carragher og Owen har forsyningen til førstelaget stoppet opp.  Den siste som har greid å etablere seg i Premier League er Stephen Warnock.

Det har vært kritiske røster til at lokale unggutter ikke lenger for nok sjanser til å vise seg fram, men samtidig har to av de mest smertelige tapene under Rafael Benitez kommet etter at han nettopp benyttet en rekke av klubbens egne talenter.  Vi tenker på tapet mot Burnley i FA-Cupen og mot Arsenal i årets Carling Cup.

Det vil derfor være en svært viktig avgjørelse som Liverpools nye eierskap skal ta når man skal legge opp en forventet ny strategi med en ny ledelse av ungdomsavdelingen til sommeren.