Hammill åpner for ny sesong i Skottland

Adam Hammill har hatt suksess i Skottland, og er ikke fremmed for å fortsette på lån i Dunfermline også neste sesong. Nå får han et dilemma når EM-kvalik kolliderer med viktig ligakamp.

Adam Hammill åpner i dag for å ta en sesong til på utlån hos Dunfermline. Den unge Liverpool-vingen har hatt stor suksess med sitt låneopphold i Skottland, og har fått smaken på førstelagsfotball. Men han bærer fortsatt på en drøm om å spille seg til fast plass på Liverpool en gang i fremtiden.

19-åringen ankom Dunfermline i januar, og har bidratt sterkt til at klubben nå er i ferd med unngå nedrykk fra skotsk elitedivisjon. Ved hans ankomst var klubben hele 12 poeng unna sikker plass på tabellen. Når det nå gjenstår to ligakamper er man bare poenget bak nestjumbo St. Mirren og en plass over nedrykksstreken.

- Jeg vil reise tilbake til Liverpool etter sesongslutt og se hva som skjer der. Jeg vil respektere Rafael Benitez sin avgjørelse uansett hva den måtte bli – om det måtte bli et nytt låneopphold, en transfer eller å fortsette i Liverpool, sier vingen til BBC Sport.

- Jeg har drømt at Liverpool ville komme til Champions League-finalen i år, og nå har jeg blitt sanndrømt. Jeg kan ikke reise til Aten selv, for nå handler alt om å overleve i skotsk Premier League, uttaler scouseren.

- Jeg aner ikke om jeg ender opp i Dunfermline også neste sesong, da jeg må se hvem andre som måtte ønske mine tjenester. Det jeg ønsker mest av alt er å dra på meg en rød drakt og spille for klubben jeg elsker, Liverpool. Men de er jo en storklubb, og kanskje mener de at jeg må lånes ut en sesong til. Det vil jeg respektere, selv om jeg håper jeg har gjort nok til å få spille i helrødt under dette låneoppholdet.

Uheldigvis for Hammill og Dunfermline kolliderer deres siste ligakamp hjemme mot Falkirk med EM-kvalifiseringen for England U-19.

- Jeg reiser trolig ned til England etter bortekampen mot Inverness nå på lørdag, men etter det vet jeg ikke hva som vil skje. Jeg aner ikke om jeg får spille mot Falkirk, som blir en viktig kamp for oss. Vi har en utmerket sjanse til å holde oss i toppdivisjonen, og det har også vært som en drøm for meg å komme til den skotske cupfinalen, sier hovedpersonen selv.

- Jeg er sikker på at Hammill får lov av Englands-ledelsen til å spille mot Falkirk dersom vi fortsatt har en sjanse til å holde oss i divisjonen, men det får vi se i neste uke, sier Dunfermline-manager Stephen Kenny.