Håper på gjentakelse mot Arsenal

Ligaleder Arsenal er det ubestridte formlaget i Premier League. Neil Mellor reflekterer over sitt største øyeblikk, mot The Gunners. Gerrard best mot Besiktas.

Liverpool v Arsenal
Noen fakta før storkampen på Anfield:

+ Det er de to eneste ubeseirede lagene i Premier League denne sesongen som møtes.

+ Med uavgjort vil Liverpool få sin poengdeling nr. 1000 i sin ligahistorie.

+ Ingen lag har fått så mange straffespark mot seg i 2007/08 som Liverpool (3), mens Arsenal har fått flest ved å score på tre av fire.

+ Liverpool vant tilsvarende kamp forrige sesong med 4-1, da Peter Crouch scoret hattrick.

+ I bare en ligakamp denne sesongen har Liverpool vært i underlege, borte mot Everton.

+ Arsenal er det suverene formlaget med 12 strake seiere totalt, hvorav sju er i ligaen.

+ Fernando Torres er toppscorer for Liverpool med sju mål totalt og fire i PL, mens Cesc Fabregas har nettet ni ganger for Arsenal.

+ Pepe Reina er eneste spiller hos LFC som har spilt samtlige ligaminutter i høst, mens det samme gjelder for Gael Clichy og Kolo Toure hos Arsenal.

+ Liverpool v Arsenal i PL har endt med at Liverpool har vunnet ni ganger, Arsenal har triumfert ved tre tilfeller, mens det har vært tre uavgjorte kamper.


Da Boy Mellor ble matchvinner mot Arsenal
Neil Mellor bøttet inn mål for Liverpool på junior- og reservelagsnivå, men slet mer da han kom opp på førstelaget. Det siste må også skader ta skylden for. Den kraftfulle spissen opplevde likevel et par øyeblikk som vil leve i minnene til både ham og røde fans, ikke minst da han ble matchvinner mot Arsenal på Anfield i 2004/05 sesongen, da han gjorde 2-1 i sluttsekundene.

- Det er et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme, bekrefter Neil til Liverpools egen hjemmeside. - Jeg vil aldri glemme brølet fra The Kop.

- Liverpoolfansen var alltid glimrende mot meg og å kunne scoret et slikt mål foran The Kop ga meg en helt spesiell følelse. Jeg hadde scoret et par mål mot Middlesbrough i Carling Cup et par uker tidligere, men fulltrefferen mot Arsenal smakte enda bedre.

- Jeg hadde startet i Champions League borte mot Monaco noen dager tidligere, og manageren ga meg fortsatt tillit til tross for at vi tapte 1-0. Det vil jeg alltid være takknemlig for.

- Det er fantastisk hvor mange folk som fortsatt snakker om det målet. Jeg kan så vidt huske at jeg gikk opp i en hodeduell med Vieira, ballen kom tilbake til meg og jeg bare smelte til. Heldigvis endte den opp i nettet. Ingen ting slår den atmosfæren som er på Anfield under slike øyeblikk.

- Det har vært frustrende for meg i Preston hvor jeg har hatt seks operasjoner på de to siste årene, tre i hvert kne. Nå føler jeg meg imidlertid bra og scoret nylig mot Ipswich. Jeg håper bare jeg nå kan få mulighet til å spille regelmessig.


Gerrard valgt på hjemmeside og blant fans
Liverpools hjemmeside og fansen var enige i hvem som var de tre fremste for Liverpool i den skuffende bortekampen mot Besiktas.

Steven Gerrard vant begge kåringene, fulgt av Ryan Babel og Yossi Benayoun..