Hattrick-helten tilbake på benken?

Peter Crouch kan bli henvist til benken mot PSV trass i tre mål mot Arsenal. Bellamy stod over mot Gunners etter en smell i ribbeina mot San Marino. Sissoko spiller ikke grunnet suspensjon.

Selv om han gjorde tre mål mot Arsenal kan Peter Crouch være tilbake på benken når Liverpool møter PSV Eindhoven på Philips Stadium i morgen kveld. Engelske medier har lenge spekulert i at tremålsscoreren kan forsvinne fra Anfield til sommeren for å gjøre plass til nye angrepsspillere. Crouch selv ser ikke bort i fra at Benitez kommer til å handle inn en ny spiss, men insisterer på at tanken på økt konkurranse om plassene bare inspirerer til økt innsats.

- Det er godt mulig det kommer nye spillere til klubben i sommer. Ingen er sikker på sin plass i en klubb som dette, og det driver deg fremover. Kvalitetsspillere blir hentet inn hele tiden, men så lenge jeg leverer varene vil jeg få spilletid, sier Crouch til Sky Sports.

- Jeg er ikke sikker på at jeg vil beholde plassen til kampen i Eindhoven. Dette er en stor klubb med store spillere, legger han til.

Crouch insisterer på at han ikke har problemer med å akseptere Benitez sin rotasjonspolitikk, men som Liverpools toppscorer denne sesongen synes han at han har gjort det som blir forventet av en angriper.

- Dersom manageren føler at han trenger friske krefter så er det greit. Jeg vet jeg får spille en god del kamper uansett. Og dersom jeg får spille, vet jeg at jeg vil score mål. Jeg må bare akseptere at det er rotasjon i en klubb på dette nivået. Men det gir meg ytterligere selvtillit at jeg nå kom tilbake og gjorde tre mål. Når du får sjansen til å spille for en klubb som Liverpool må du gjøre mål jevnt og trutt. Jeg føler at jeg har gjort det. Når jeg har fått sjansen, har jeg alltid gjort mål.

- Folk ser ut til å vurdere meg ut fra antall kamper, men det gir et riktigere bilde av prestasjonen om jeg blir vurdert ut fra antall minutter på banen i forhold til antall mål. Jeg føler jeg har gjort det ganske bra i så henseende.

- Når jeg får sjansen, gjør jeg alltid mitt beste. Når du slipper til, må du nemlig ta vare på mulighetene. Jeg var meget godt fornøyd med målene jeg gjorde på lørdag, og spesielt headingen. Når innlegget kom hang jeg i lufta og angrep ballen. Det var jeg fornøyd med.

Engelsk presse tror imidlertid ikke helgens hat-trick hjelper Crouch nevneverdig når angrepsrekka til PSV-kampen skal komponeres av Benitez. Et samlet pressekorps spår at Craig Bellamy vil være tilbake som partner til Dirk Kuyt på topp, noe som vil henvise Crouch til benken.

- Jeg kan ikke ta for gitt at jeg vil starte i morgen. Selv ikke etter et hat-trick, medgir Crouch.
 
Sissoko suspendert
Liverpool-manager Benitez forventes nemlig å benytte alle spillerne han hvilte i helgen, med unntak av Mohamed Sissoko som er suspendert til denne kampen etter å ha pådratt seg sitt tredje gule kort i Champions League i hjemmekampen mot Barcelona.

Benitez hvilte karer som Steve Finnan og Sami Hyypiä i 4-1 seieren over Arsenal, mens Craig Bellamy ikke var involvert på grunn av en skade. Waliseren fikk seg en stygg smell da han spilte for Wales mot San Marino, og det var årsaken til at han ikke var på banen eller benken mot The Gunners. Manageren tror imidlertid at Bellamy vil være spilleklar til kampen i Nederland.

- Vi bestemte oss for ikke å bruke de fleste av spillerne som hadde vært opptatt med landskamper i Arsenal-kampen. Det var en tøff avgjørelse foran et møte med et topplag, innrømmer Benitez.

- Men vi måtte bruke troppen på en måte som medførte at vi kan gå til kampen mot PSV med så mange friske og opplagte spillere som mulig. PSV hadde folk tilstede på Anfield på lørdag, og de vil ha sett at vi gjorde fire mål mot Arsenal, laget de slo ut av Champions League i forrige runde. Jeg håper det bekymrer dem, sier manageren til Press Association.

- Craig Bellamy vil bli klar til kampen. Han fikk en smell i ribbeina i den siste landskampen i forrige uke, og det var årsaken til at han ikke spilte mot Arsenal. Men jeg forventer at han blir en del av troppen til kampen i morgen. Mohamed Sissoko vil være suspendert, men Steve Finnan og Sami Hyypiä vil være tilbake i troppen etter at de ble hvilt mot Arsenal. Begge er klare for oppgaven.

Med Sissoko suspendert er det mye som tyder på at Javier Mascherano kan få en ny sjanse i den defensive midtbanerollen han behersket så godt mot Arsenal. Også Alvaro Arbeloa og Fabio Aurelio la inn gode søknader om å få starte i Eindhoven med strålende spill mot Arsenal, men kan likevel bli henvist til benken igjen.

Mange skader for PSV
PSV Eindhoven har store skadeproblemer foran morgendagens kvartfinale i Champions League. Den innflytelsesrike midtstopperen Alex er ute. Spissen Arouna Kone sliter med en kneskade og har ikke spilt siden PSV slo ut Arsenal, og unge Ibrahim Afellay skal også få problemer med å rekke kampen etter å ha pådratt seg en hamstring-skade i lørdagens 1-1 kamp mot NAC Breda.

- Vi har en redusert tropp for øyeblikket, men gir ikke opp av den grunn selv om vi har to kamper mot Liverpool på en uke, uttaler manager Ronald Koeman til Reuters.

- Afellay er svært tvilsom, medgir han.

Fransk dommer
Dommer på Philips Stadium i morgen kveld er franske Bertrand Layec.