Heinze vil til Liverpool

Gabriel Heinze skal ønske å fortsette karrieren på Anfield, Man Utd er i mot, men klubben på Old Trafford kan bli tvunget til å selge til LFC for første gang siden 1964.

Ryktet om at Gabriel Heinze kan bli den siste biten i det transferpuslespillet som Rafael Benitez har lagt opp til denne sommeren har versert en god stund.  Det synes etter hvert liten tvil om at spilleren selv gjerne vil til Anfield etter at han ikke fikk tilbud om ny kontrakt med Man Utd etter forrige sesong. 

Tanken om at Alex Ferguson skulle selge til erkerivalen fem mil lenger vest på motorveien virket imidlertid mildest talt fjern, og hva Sir Alex vil er gjerne det som skjer i de kretser.  Dette til tross, Rafael Benitez har hele tiden syntes å ha god tro på at man sikre seg den erfarne Heinze.  Et eller annet sted var det noe som ikke stemte.

- Agenten til Gaby har rådført oss med at han ønsker å reise, bekreftet nylig Alex Ferguson.  - Jeg vet ikke hva jeg mener om det og vi har intet konkret tilbud, men det er ting som skjer angående hans fremtid.

Det som gjør at manageren til United ikke bare har kunnet gått ut og sagt at vi selger ikke en av våre spillere til Liverpool, synes nå ha ha blitt rapportert i en rekke av dagens engelske aviser.  Rådgiverne til Heinze skal ha mottatt et dokument hvor spilleren tillates å gå til hvilken som helst klubb som er villig til å betale £6M for argentineren.

Trolig har dette sammenheng med regelen om at spillere kan kjøpe seg ut etter fylte 28 år, hvis de har mindre enn to år igjen av sin kontrakt.  Det sies imidlertid at United har vært av den forståelsen av at spilleren ønsket å fortsette karrieren utenfor Englands grenser.

Hvis det stemmer at Man Utd ikke kan hindre en overgang å skje fyldes, uansett klubb, kan det medføre den første overgangen klubbene i mellom siden Bill Shankly hentet Phil Chisnall for £25.000 i 1964.

Det at spilleren nå er ferdig med spill i Copa America vil snart fremtvinge en avgjørelse.  Etter det vi forstår er Gabriel Heinze allerede enig med Liverpool om de personlige betingelsene i en avtale.