Hele seks derby-debutanter?

Om alle gode makter står Liverpool bi, og man unngår flere skader samt at Fernando Torres blir friskmeldt i tide, kan så mange som seks spillere oppleve sitt første byderby på lørdag.

Dersom Fernando Torres klarer å bli kvitt lyskeskaden sin i løpet av uken kan han bli en av hele seks Liverpool-spillere som får sin første smak av et Merseyside-derby på lørdag. De andre røde som fortsatt har til gode å opptre i sitt første lokaloppgjør er de tre andre sommerkjøpene, Andriy Voronin, Yossi Benayoun og Ryan Babel, samt duoen Alvaro Arbeloa og Javier Mascherano som ankom midtveis i fjorårsesongen.

Av disse seks er det bare Arbeloa som har møtt til vanlig trening på Melwood siden siste kamp mot Tottenham. De andre har vært borte i forbindelse med landskamper. Mascherano vil trolig figurere for Argentina mot Venezuela i Maracaibo i kveld, trass i at han slet med en liten skade etter 2-0 seieren mot Chile på lørdag. Voronin spiller trolig for Ukraina hjemme mot Færøyene i morgen, mens Babel er med i Nederlands tropp til hjemmekampen mot Slovenia. Benayoun har omsider kunnet returnere til Merseyside etter at Israel i helgen tapte for Kroatia, mens Torres som kjent befinner seg på behandlingsbenken.

Gerrard gir fra seg kapteinsbindet
Steven Gerrard var som kjent kaptein for England i lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Estland. Til oppgjøret mot Russland i morgen er det imidlertid mye som tyder på at han må gi fra seg kapteinsbindet. John Terry kom i alle fall helskinnet gjennom gårsdagens treningsøkt, og blir således trolig å finne i startoppstillingen som kaptein igjen.