Heltente Liverpool-forsvarere

Både John Arne Riise og Jamie Carragher er topp motiverte foran dagens lokaloppgjør på Goodison Park. Liverpool U18 er vertskap for Crewe.

John Arne Riise sier til The Guardian i dag at han for alt i verden vil unngå en repetisjon av fjorårets Goodison-derby.

- Dette lokaloppgjøret er helt spesielt. Folk i Liverpool hauser opp disse kampene flere uker på forhånd, og taper du kan du ikke vise deg i byen i lang tid etterpå, uttaler han.

- For Everton er dette den største kampen i året. Det samme kan nok ikke sies om Liverpool, men det er uansett en veldig viktig kamp for oss og vi må sørge for at vi får et bedre resultat enn i fjor. Men vi har andre mål enn Everton. Vi prøver å vinne trofeer. Vi har ikke vunnet ligaen siden 1990, og det er alt, alt for lenge siden, siteres sunnmøringen.

- Seier i dag vil rette på inntrykket
Jamie Carragher sier til Liverpool Daily Post at en seier på Goodison i dag langt på vei vil rette opp inntrykket etter Liverpools svake prestasjoner de siste ukene.

- Målene Tottenham fikk mot oss var lettkjøpte, og de neste dagene snakket folk kun om vår dårlig vårt forsvarsspill hadde vært. De glemte at dersom vi hadde klart å holde nullen den dagen, ville vi ha slettet en 30 år gammel klubbrekord. Vi hadde den beste defensive statistikken i ligaen før Tottenham-kampen, og vi har fortsatt den nest beste statistikken nå også. Så enkelte uttalelser har irritert meg litt i etterkant, innrømmer 29-åringen.

- Vi har holdt nullen i sju av 13 kamper denne sesongen, så jeg synes forsvarsspillet vårt har vært bra. Det er sant at vi spilte dårlig mot Marseille, men de skal ha kreditt for at de gjorde et flott mål. Men Tottenham-scoringene, som jeg også var involvert i, var lettkjøpte. Ettersom vi ikke har spilt ny kamp ennå, ligger disse scoringene friskt i minnet.

Carragher innrømmer at de røde har underprestert i de siste kampene, og innser at nå er det på tide at pipa får en annen låt.

- Den kommende uken blir svært viktig for oss. Everton borte, Besiktas borte og Arsenal hjemme. Med tre seire er vi tilbake på sporet. Alle som klager på formen vår bør også huske at vi fortsatt er ubeseiret i ligaen, men ser man dette i større perspektiv er det klart at vi har avgitt poeng mot lag som vi burde ha slått. Det er skuffende at vi har avgitt så mange poeng på hjemmebane, for vi var så sterke på Anfield i fjor. Borteformen vår har vært meget bra så langt.

- Alle lag har sine opp- og nedturer i løpet av en sesong. Nå må vi bare sørge for at det blir slutt på vår nedtur.

Midtstopperen vil holde spesielt godt øye med Yakubu i dag.

- Han er en stor, sterk spiller som jeg har spilt mot noen ganger nå. Jeg vet hvordan han spiller, men han er vanskelig å forsvare seg mot. James McFadden er også i god form for øyeblikket, og Victor Anichebe har også bidratt med noen scoringer. Uansett hvem som spiller for dem, så vet vi at det blir tøft.

Hjemmekamp for U18
Liverpool U18 spiller hjemme mot Crewe i dag. Avspark på akademiet i Kirkby er kl 12.00.