Hicks lot seg imponere av historien

Det var Liverpools stolte historie som fikk Tom Hicks til å bestemme seg for å gå i kompaniskap med George Gillett og kjøpe klubben.

Liverpools nye eier, Tom Hicks, har i dag forklart hvorfor han kjøpte seg inn i Liverpool FC. Klubbens stolte historie skal være en av hovedårsakene, og Hicks tror at den britiske fotballklubben kan bli en like stor pengemaskin som de største klubbene i amerikansk fotball.

- George Gillett ringte med tidlig i desember og spurte om jeg var interessert i engelsk fotball og Premier League. Jeg fortalte ham at det var jeg ikke, og mente at ettersom jeg allerede eier to klubber så trengte jeg ikke en tredje, opplyser Hicks til Daily Telegraph.

- George ga meg en del interessante regnskapstall, men det var først da jeg gikk inn på internett og leste om klubben den påfølgende helgen at interessen ble fanget. Jeg satt i timesvis ved skjermen, og leste alt jeg kom over av informasjon om klubben. Selvsagt hadde jeg hørt om Liverpool FC før, men det som fascinerte meg var historien til klubben. Ingen klubber i USA er så gamle. 115 år med historie, de 18 ligamesterskapene, tragediene og den gigantiske supporterskaren fanget min interesse.

- Det var lett å bli supporter av klubben. Jeg fikk snart oppleve en Premier League-kamp, og høre stemningen. Jeg har aldri opplevd maken. Noe slikt har vi ikke i USA. Jeg syntes det var veldig spennende.

- Ser man på den finansielle siden av dette, så har jeg vært involvert i sportsforretninger i 12 år, og jeg skjønner hva som driver en slik klubb kommersielt. Det som slo meg med Liverpool er at vi nå vil få en 67% økning i TV-inntektene innenlands. Premier League vil snart være på samme nivå som NFL. Når det nye stadionet står ferdig vil inntektene til Liverpool tåle sammenligning med en NFL-klubb, men NFL-klubber koster det 2-3 ganger så mye å kjøpe opp.