Hicks og Gillett når 75% innen helgen?

Rick Parry tror Tom Hicks og George Gillett kan ha sikret seg hele 75% av aksjene i Liverpool FC allerede før helgen. Duoen vil trolig overvære kampene mot Man Utd og Barcelona.

Liverpool Echo skriver i dag at George Gillett og Tom Hicks kan få grønt lys til å fullføre overtakelsen av Liverpool FC mot slutten av inneværende uke. Amerikanerne må ha minimum 75% av aksjene for å ha fullstendig kontroll med klubben.

For ni dager siden ble det sendt ut et formelt tilbud til klubbens aksjeeiere om kjøp av deres aksjer. Disse har fortsatt 12 dager på å bestemme seg for om de vil selge sine aksjer, men det virker som responsen har vært positivt fra de fleste som sitter på aksjer.

Chris Bascombe i Echo tror ikke amerikanerne vil ha problem med å sikre seg de 75% som de har ambisjoner om å gjøre, men det kan muligens bli verre for duoen å sikre seg 90%. Klarer de det kan de som kjent tvangsinndrive de resterende 10%.

Daglig leder Rick Parry sier til lokalavisen at han forventer at ting vil skje i løpet av de kommende dagene, og han har faktisk forhåpninger om at Gillett og Hicks har sikret seg 75% av aksjene før Liverpool tar avspark mot Manchester United kommende lørdag. En kamp de nye eierne for øvrig vil overvære.

- Vi har fortsatt ingen indikasjoner på hvor stor andel av aksjeholderne som vil selge, men vi vil trolig vite mye mer senere denne uken. Vi får bare vente og se, uttaler Parry.

- De tilbakemeldingene jeg har fått i form av brev og e-post har vært ekstremt positive, noe som er oppmuntrende. Signalene aksjeeierne har gitt har vært veldig gode, legger han til.

- Mot slutten av denne uken eller tidlig i neste uke vil vi være i stand til å danne oss et større bilde av utviklingen. Aksjeeierne har 21 dager på seg til å bestemme seg fra den dagen tilbudet ble sendt ut. Vi er bare ni dager inne i den perioden. Dersom folk bestemmer seg raskt, er det flott, men vi skjønner at dette er en stor avgjørelse å ta for den enkelte aksjeeier, og at man således bruker den tiden man har til rådighet til å vurdere tilbudet.

- Jeg tror imidlertid ikke at vi må vente 21 dager før Gillett og Hicks sitter med 75%. Fra klubbens synspunkt er det bedre jo tidligere det skjer. Vi står foran viktige frister når det gjelder vårt nye stadion, og det er viktig å komme i gang med arbeidet på den. Vi ønsker ikke at den prosessen skal bli forsinket.

Parry var som kjent to uker i USA for en tid tilbake, for å diskutere klubbens fremtid ytterligere med de nye eierne. Han er mer optimistisk enn noen gang med tanke på klubbens fremtid.

- Vi klekket ut mange nye og gode ideer i løpet av disse to ukene. Vi har ingen intensjoner om å kopiere alt de gjør i USA. Ting er annerledes der. Folket og kulturen er annerledes, og synet på sport er annerledes. Men det er utvilsomt ting som amerikanerne gjør fenomenalt bra som vi kan lære av. Kvaliteten på stadionanleggene i statene er veldig inspirerende.

- Våre nye eiere har den holdningen at de kaster frem nye ideer, og så er det opp til oss å avgjøre om dette er noe vi kan bruke og dra nytte av. Om det er det rette for klubben, eller ei. Det synes jeg er positivt. Vi må gå til dette med et åpent sinn, og lytte på de gode ideene de kommer med og vurdere om klubben er tjent med disse forslagene. Samtidig har amerikanerne enorm respekt for de verdiene som eksisterer innad i klubben. Vi kommer ikke til å importere duskedamer og andre ting som vil få våre fans til å rynke på nesen. Det trenger ikke supporterne å bekymre seg for.

- Det handler om å finne en balansegang, der du moderniserer uten å underminere tradisjonene som virkelig betyr noe. Dette er veldig spennende tider. Amerikanerne har mye energi og mange gode forslag. Mye vil bli forandret, men det er likevel ikke snakk om noen revolusjon. Det handler mye om å bygge videre på de tingene vi har gjort rett. Suksess på banen har førsteprioritet. Det er det som binder oss sammen.

Både Gillett og Hicks håper å kunne overvære kampen mot Manchester United på lørdag og returoppgjøret mot Barcelona på tirsdag. Men deres tilstedeværelse har fortsatt til gode å bli bekreftet. Det foreligger også planer for at Gillett skal komme i dialog med supportergrupper.

- Det vil ikke overraske meg om George stakk ned på The Albert for en drink sammen med supporterne. Det er slikt han gjør i Montreal. Han snakker med fansen. Han er en folkets mann, og tørster etter kunnskap. Han er veldig god til å lytte.

- Grunnen til at George og Tom ikke har vært tilstede på kamper så langt er av respekt for de øvrige aksjeeierne. De ønsker ikke å foregripe begivenhetenes gang, da de erkjenner at hver enkelt aksjeholder nå må få tid og rom til å ta sin beslutning om å selge eller ei.