Hobbs starter mot Cardiff?

Echo tror at Sami Hyypiä blir hvilt mot Cardiff i morgen. Det kan bety at Jack Hobbs får starte sin første kamp for klubben. Itandje vokter buret. Viktig møte for nystadion om en uke.

Liverpool Echo spår at den sør-amerikanske trioen Lucas Leiva, Sebastian Leto og Fabio Aurelio starter morgendagens ligacupkamp mot Cardiff på Anfield. I tillegg er det klart at franske Charles Itandje overtar keeperplassen fra Jose Reina, som blir hvilt. Itandje debuterte som kjent for Liverpool mot Reading i forrige runde av denne turneringen.

Tony Barrett i Echo tror også at Rafael Benitez nå kommer til å la Sami Hyypiä få hvile, etter at den store finnen har spilt seks kamper på rad. 34-åringens erstatter vil i så fall bli unge Jack Hobbs. Holder den spådommen stikk, blir dette Hobbs sin første kamp fra start for de helrøde.

Det er også, som tidligere nevnt, ventet at Harry Kewell får spilletid i morgen. En mulig startoppstilling blir dermed: Itandje; Arbeloa, Carragher, Hobbs, Aurelio; Benayoun, Gerrard, Lucas, Leto; Babel, Crouch.

Liverpool ber om rask behandling
Liverpool FC har oppfordret byens politikere til å foreta en rask godkjenning av planene for Liverpools nye £400M-stadion i Stanley Park. Saksbehandlerne til de lokale myndighetene skal allerede ha gitt sin velsignelse til planene foran et møte som skal finne sted i neste uke. Nå håper klubbens ledelse at politikerne er enige med byråkratene, når saken kommer opp tirsdag om en uke. Skjer det, trenger man bare en formell godkjennelse fra regjeringen før alt er klappet og klart. Et ja fra lokalpoltikerne på tirsdag vil sannsynligvis bety at byggingen av den nye storstuen kan starte allerede før jul.

Liverpool Echo skriver at politikerne som skal være med å avgjøre saken vil med tatt med på en befaring i området der stadion skal ligge. I dagens Echo hevdes det også at klubbmuseum, butikk, kontorer, konferanse- og banketlokaler m.m. vil bli bygd som separate bygg ved siden av stadion.

Når det gjelder bruken av området der Anfield ligger i dag, ser planene også ut til å være endret. Klubben ønsker nå å bygge en parkeringsplass med plass til 970 biler, samt hotell, leiligheter, kommersielle kontorer, restauranter og kiosker på dette området.

Echo skriver at den unike glass- og stålkonstruksjonen vil ha plass til 76 000 tilskuere, men at det kun søkes om tillatelse til 60 000 plasser til å begynne med. Liverpool FC håper imidlertid å få tillatelse til å utvide kapasiteten til 76 000 rimelig raskt, slik at dette kan være på plass når første kamp spilles, etter planen i august 2010.

Kuyt gleder seg til gjensyn med Fowler
Dirk Kuyt ser frem til gjensyn med Robbie Fowler i morgen, og takker samtidig scouseren for tips og råd han ble gitt.

- Robbie Fowler er en av de beste spissene Liverpool noen gang har hatt. Det kunne du se på hver trening og hver kamp jeg spilte sammen med ham. Han var fortsatt en av de beste avslutterne i verden. Du kan lære noe fra alle spillere, men jeg lærte spesielt mye av Robbie. Som spiss må du bare se på ham og lære. Jeg spilte sammen med Robbie i kun ett år, men jeg så hvor god han var, og han var også et flott menneske. Jeg lærte mye av ham i løpet av det året, ikke bare på banen, men også utenfor, sier nederlenderen til liverpoolfc.tv.

- Han er et flott menneske, som prøver og oppføre seg som en normal person uten stjernenykker. Han var blant de som prøvde å hjelpe meg da jeg først kom til klubben. Han er en typisk Liverpudlian, akkurat som Stevie og Carra.

- Selvsagt ønsker jeg ham ikke lykke til i morgen kveld. Jeg tror faktisk han ønsker at Liverpool skal vinne, avslutter Kuyt med et glimt i øyekroken.