Hvem gjør mål nummer 7000?

Den første som gjør ligamål for Liverpool nå, får æren av å score klubbens ligamål nummer 7000. Daniel Agger runder 50 kamper, og skrytes opp i skyene av Gary Gillespie.

Liverpool-spillerne har sjansen til å gjøre klubbens ligamål nummer 7000 gjennom tidene på Stadium of Light i morgen. De røde mangler kun en scoring på å nå milepælen.

Dersom målscoreren heter Daniel Agger, blir det dobbel grunn til å feire. Dansken vil nemlig spille sin 50. Liverpool-kamp i morgen, om han blir involvert. I dag skrytes han opp i skyene av en legende som spilte i samme posisjon, Gary Gillespie. Skotten mener Agger har potensiale til å oppnå samme stjernestatus som forgjengere som Alan Hansen, Tommy Smith og Emlyn Hughes.

- Når man har spilt 50 kamper for Liverpool i en alder av 22 år, viser det at man har den nødvendige kvaliteten, sier Gillespie til liverpoolfc.tv.

Skotten fikk selv 212 kamper for klubben i perioden 1984-1991.

- Agger har potensial til å bli en like stor stjerne som Hansen og Smith, og du kan ikke bli mye bedre enn det. Det som jeg er mest imponert over er hans fornuftige bruk av ballen. Han kan slå en pasning med stoisk ro, eller ta med seg ballen fremover. Jeg ser ikke mange andre midtstoppere med slike kvaliteter i dag.

- Da han først kom til klubben, virket han litt for veik. Han minnet meg litt om meg selv i den perioden jeg var i ferd med å slå igjennom. Men han har lagt på seg og blitt sterkere. Han leser også spille veldig bra for en spiller i hans alder, og har bra med fart i kroppen, skryter Gillespie.

- Midtstopper er en posisjon hvor du bare blir bedre med årene, så vi har mye i vente fra dansken, slår han fast.

Gillespie er også imponert over hvor raskt Agger har etablert seg på laget etter overgangen fra Brøndby for halvannet år siden.

- Sami Hyypiä er en legende i denne klubben, men Agger har kommet inn og gjort det fantastisk bra. Jeg tror Sami fortsatt har en rolle å spille i Liverpool, og det er i alle fall ingen annen som Agger kan lære mer fra, avslutter han.