Hyypiä har slått rot på Merseyside

Sami Hyypiä vurderer å følge i fotsporene til Jan Mølby, og bosette seg i Liverpool på permanent basis. Sepp Blatter uenig med Michel Platini. Stena Line inviterer til Liverpool-cruise.

Sami Hyypiä er bankers i Liverpools midtforsvar mot Tottenham på søndag, i og med skaden til Daniel Agger. Samme dag fyller den store finnen 34 år. Nå håper han som kjent på å få en ny kontrakt med klubben til sommeren, samtidig som han erklærer at han, akkurat som Jan Mølby, akter å bli boende på Merseyside også etter at karrieren er over.

- Jeg vurderer å fortsette å bo her ja, bekrefter han til liverpoolfc.tv i dag.

- Jeg har vel egentlig ikke tenkt så veldig nøye på det, men familien min trives i Liverpool. Jeg har egentlig veldig få grunner, om noen i det hele tatt, til å flytte tilbake til Finland.

Midtstopperen har spilt 409 kamper for Liverpool siden overgangen fra nederlandske Willem II i 1999. Nå som den aktive karrieren går mot slutten, avslører han at han håper å fortsette yrkeskarrieren innen fotballen også etter at han har lagt skoene på hylla som spiller. Men manager ønsker han ikke å bli.

- Jeg ønsker fortsatt å være involvert i fotballen på en eller annen måte, men jeg tviler på om manageryrket er noe for meg. Jeg har opplevd mange managere gjennom min karriere, og jeg innser at et slikt yrke ikke ville være bra for min helse!

- Jeg vet jeg begynner å dra på årene, og at jeg nok har hatt mine beste år på fotballbanen. Derfor er det viktig at unge spillere som Daniel Agger er klare til å overta. Daniel har tatt sin sjanse, vært stabil og vist sine kvaliteter. Han er en kar som ønsker å lære noe nytt hver dag, og han lytter til de rådene han får, avslutter Hyypiä.

Blatter uenig med Platini
FIFA-president Sepp Blatter går nå ut og støtter de utenlandske klubbeierne i Liverpool og Manchester United, etter at de ble ofre for krass kritikk fra UEFA-president Michel Platini nylig. Blatter mener, i motsetning til Platini, at de to klubbenes amerikanske eiere er til det gode for fotballen, og utelukker at FIFA setter resitriksjoner for hvem som kan eie fotballklubber.

- Jeg mener at utenlandske investorer er bra for fotballen så lenge pengene kommer fra de riktige kildene, uttalte Blatter på en pressekonferanse.

- Det er slike investeringer i fotballen som er selve grunnlaget for en attraktiv og spennende sport, la han til.

- Den engelske ligaen er en av de mest attraktive og best markedsførte ligaene i verden, om ikke den mest attraktive og mektigste økonomisk sett i hele verden. Selvsagt vil en slik liga tiltrekke seg mange investorer. Så lenge disse pengene ikke er tilegnet på uærlig vis har vi ikke noe imot slike klubbeiere. Vi ser heller ingen grunn til at EU skal blande seg bort i dette, avsluttet Blatter.

Klubbeierskap og spillere som blir eid av en tredjepart er mellom sakene som står på dagsordenen når FIFA sin strategikomite skal ha møte i neste uke. Dette møtet skal ledes av Michel Platini, og kan således bli en meget interessant affære på flere enn en måte. FIFA har fortsatt ikke bestemt seg for noen offisiell linje når det gjelder muligheten for en tredjepart til å eie spillere. Kommer man frem til et vedtak i så måte, kan det få stor betydning for fremtiden til en kar som Javier Mascherano.

- Vi har strenge regler på at en eier ikke kan eie mer enn en klubb i en liga, så en spiller bør heller ikke ha mer enn en eier, uttaler Blatter.

- Trejdeparts-eierskap er noe som bekymrer oss, og vi har studert dette området og vil avgi en rapport til Mr Platinis komite i neste uke.

Lysten på Liverpool-cruise?
Stena Line inviterer nå til et 24-timers Liverpool-cruise om bord på Stena Saga den 23.november. Det blir "Meet and Greet" med Phil Neal og Jimmy Case , felles julebord, juleshow, supportershop, klassisk oppgjør, og konkurranser! Det reklameres med mimring på storskjerm, Liverpool-quiz og tippekonkurranser. På hjemturen blir Newcastle v Liverpool vist direkte.

For en pris fra 695,- pr. person får man båtreise tur/retur Oslo - Frederikshavn i 4-sengs standard lugar uten vindu. Inngang til "Liverpool Happening" i auditoriet, inklusiv velkomstdrink og "Meet and Greet" med Liverpool-legender. Kveldsbuffé med øl og mineralvann, samt Juleshow med Queentastic, Sandins og Appearance.