Hyypiä tilbys ny toårskontrakt

Liverpool Daily Post melder at Sami Hyypiä tilbys en ny toårskontrakt med Liverpool, mens Gabriel Paletta kan komme til å forsvinne etter bare en sesong. John Arne Riise tror han får ny kontrakt.

Morgenavisen Liverpool Daily Post skriver at Liverpool FC nå skal være klare til å tilby midtstopperveteranen Sami Hyypiä en ny og forbedret kontrakt, for å sikre at den finske landslagsspilleren ikke forlater Anfield i sommer.

Lokalavisen melder at tyrkiske Besiktas nå har kastet sine øyne på finnen i tillegg til at Newcastle, Fulham og Wigan i Premier League har vist interesse for stopperen. Alle disse fire klubbene skal være villige til å gi 33 år gamle Hyypiä en solid lønn og en toårskontrakt.

Liverpools dilemma er at de ikke har skikkelig cover på midtstopperplassen for førstevalgene Jamie Carragher og Daniel Agger. Derfor ønsker Rafael Benitez at finnen som spilte 29 kamper i den nylig avsluttede sesongen skal forbli i klubben.

Hyypiä har 12 måneder igjen av sin nåværende kontrakt med Liverpool, og hintet tidligere i uken om at han aktet å ta fatt på sitt niende år i klubben. Nå skal ledelsen på Anfield stå klar med en forbedret toårsavtale for finnen. Dette forhindrer imidlertid ikke Benitez i å se seg om etter nye stoppere i sommer.

Liverpool Daily Post hevder at spanjolen vurderer å kvitte seg med argentinske Gabriel Paletta. 21-åringen har slitt med å finne seg til rette i engelsk fotball etter overgangen fra Banfield i fjor. Han fikk bare åtte kamper i den nylig avsluttende sesongen, og har aldri overbevist selv om han scorte i debuten i en ligacupkamp mot Reading.

Riise føler seg trygg
Daily Post skriver også at John Arne Riise hevder at han vil starte forhandlinger med klubben om en ny langtidskontrakt med det aller første. I likhet med Steven Gerrard, Jamie Carragher, Xabi Alonso, Steve Finnan og Luis Garcia har også sunnmøringen bare to år igjen av sin eksisterende kontrakt. Det har vært spekulert i at nordmannen kunne være på vei ut svingdøren på Anfield, men selv virker venstrebacken sikker på at han fortsatt har en fremtid i Liverpool.

- Jeg vet at manageren ville ha gitt meg beskjed med en gang om han ønsket å kvitte seg med meg. Jeg har blitt vist full tillit i Liverpool i seks år nå, og ser ingen grunn til å forlate klubben. Planen er at vi skal diskutere å forlenge kontrakten før sesongstart, uttaler Riise til lokalavisen.

Hammond sjokkert over supporterforening
Phil Hammond i Hillsborough Family Support Group reagerer med sjokk og vantro på et forslag fra The Football Supporters’ Fedration om å gjeninnføre ståplasser på engelske fotballbaner.

- Jeg er sjokkert over at dette er en supporterorganisasjon. De skal liksom bidra til forbedringer innen fotballen. Nå ser det ut til at de isteden bidrar til å ta fotballen tilbake i tid, ved å ønske at vi skal få ståplasser igjen, sier mannen som mistet sin 14 år gamle sønn på Hillsborough for 18 år siden.

- Ståplasser krever ifølge UEFA sitt reglement at gjerdene kommer opp igjen. Ønsker virkelig denne gruppen at vi skal plasseres i bur igjen, undrer Hammond.

Billettsalg til RTK-festen
Primus motor for den store RTK-festen i Oslo lørdag, Olav Rosvold, opplyser at det blir billettsalg til arrangementet under supporterklubbens årsmøte fredag, samt ved inngangene kl. 14.00-17.00 og etter kl. 20.00 lørdag. Arrangementet blir holdt på Rockefeller.