Hyypiä vil bli

Sami Hyypiä ønsker å bli i Liverpool. Rafa sier Sami er med i framtidsplanene. Er Benfica-spilleren Simao Sabrosa også på vei til Anfield?

Hyypiä har fått lovnader
Ifølge finsk presse har Rafael Benitez under et to minutters møte i slutten av forrige uke bekreftet at den finske kjempen er med i framtidsplanene. Hyypiä spilte i 23 kamper og scoret to mål siste sesong. Rafa har satset mye på Daniel Agger og Jamie Carragher i midten, og ryktene går på at Real Zaragoza sin midtstopper Gabriel Milito er på vei inn. Likevel skal Sami satses på.

- Jeg ønsket en bekreftelse på at jeg ville bli satset på og kanskje få mellom 20 og 30 kamper neste sesong. Dette fikk jeg, sier Hyypiä til Finlands største avis, Helsingin Sanomat.

Finland har begynt EM-kvalifiseringen bra, og siden dette er siste mulighet til spill i et stort mesterskap for 33-åringen, er han avhengig av spilletid. Det har vært rykter om at han var på vei til Fulham siste sesong, men at Sami krevde for mye penger. Dette tilbakeviser midtstopperen selv. Det er også rykter om at Newcastle-manager Sam Allardyce ønsker å by på finnen.

Simao nestemann?
Med Florent Malouda på god vei over den engelske kanal, er det nå snakk om at portugiseren Simao Sabrosa er nestemann. Liverpool var også interessert i Benficas gode ving foran siste sesong. En overgang strandet da på grunn av et noe for høyt prisforlangende fra Simaos klubb.

Nå bekrefter Rick Parry at Simao Sabrosa er et transfermål for Liverpool denne sommeren.

- Jeg kan bekrefte at Simao er et navn som er på Rafael Benitez sin handleliste, sier Parry til den portugisiske avisen A Bola. Han tilbakeviser at det har vært samtaler med Benfica om en overgang. Parry antyder at et bytte med Djibril Cisse kan være aktuelt. Cisses agent, Ranko Stojic, sier at man aldri skal si aldri, men at Djibril selv enten ønsker seg til en spansk eller engelsk klubb som skal spille Champions League. Som vi tidligere har skrevet, er det også mulig Cisse fortsetter i Marseille. Men Stojic sine uttalelser går stikk i strid med akkurat dette.

- Liverpool kan ikke avgjøre Cisses framtid uten tillatelse fra spilleren selv, sier Stojic.