Idrizaj på utlån til Luton

Besian Idrizaj lånes ut til Luton Town for resten av sesongen. Gillett og Hicks beroliger Benitez. Reading-kampen live på Canal+.

Like i kjølvannet av meldingen om at Lee Peltier går på lån til Hull, kommer nyheten om at enda en av Liverpools unge spillere forsvinner ut Shankly Gates på lån. Liverpool FC bekrefter nå nemlig at østerrikeren Besian Idrizaj blir lånt ut til Luton i Championship for resten av sesongen. Den 19 år gamle reservelagsspilleren, som kom til de røde fra Linzer ASK sommeren 2005, gjorde to mål for reservelaget mot Wigan denne uken. Nå skal spissen prøve å gjøre målene som redder Luton Town fra nedrykk. Idrizaj har så langt ikke spilt førstelagsfotball for Liverpool, men han går nå rett inn i Luton-troppen til kampen mot Ipswich i morgen.

Amerikanerne beroliger Benitez
George Gillett Jr og Tom Hicks kommer i dag med forsikringer til Rafael Benitez om at han vil få et møte med duoen så snart de returnerer til Merseyside. Liverpool Echo skriver at amerikanerne tok kontakt med manageren så snart de fikk høre om hans ønske om et snarlig møte, der han ønsker en redegjørelse for duoens ambisjoner for Liverpool FC.

At Real Madrid har peilet seg inn på Liverpool-manageren gjør nok at Benitez sitter med gode kort på hånden, når det gjelder å få viljen sin. Echo skriver at Gillett og Hicks er inneforstått med at det er viktig å få til et godt samarbeidsklima med spanjolen.

Lokalavisen skriver at Benitez er ivrig etter å få høre hvor mye penger han får å rutte med til sommeren, samt at han ønsker å høre mer om amerikanernes fremtidige og bredere planer for klubben på en rekke områder. Benitez uttaler til Echo i dag at han forventer at det blir mer jevnlig kontakt mellom ham og eierne nå som Gillett og Hicks har sikret seg de aksjene som var nødvendige for å kjøpe klubben med hud og hår.

- Jeg har vært i kontakt med de nye eierne via e-post de siste to dagene, og de har svart meget raskt. Jeg vet de kommer over for å se Arsenal-kampen. Jeg vil møte dem ansikt til ansikt da, men vi er i kontakt og vi kan ta ting videre herfra nå. Dette er viktig, fordi vi må ha forutsetningene klare slik at vi kan planlegge for fremtiden, sier manageren.

Den manglende kommunikasjonen skyldes nok i hovedsak at Gillett og Hicks ikke har ordnet alle formalitetene rundt oppkjøpet ennå, så teknisk sett har de fortsatt ikke kjøpt klubben. De holdt derfor bevisst en lav profil da de overvar Barcelona-kampen i forrige uke. Duoen ble vist rundt på Melwood mens Benitez holdt sin pressekonferanse før denne kampen, og fikk således ikke møtt manageren. Benitez hadde nok håpet å få noen ord med duoen under dette besøket, men ettersom de ikke hadde over 75% av aksjene på det tidspunkt anså amerikanerne seg selv som gjester. Men neste gang de to kommer til Merseyside, 31.mars, vil de ha full kontroll med klubben, og trenger således ikke å gjøre et diskret besøk. Dermed vil Benitez få sin lenge etterlengde samtale.

Reading-kampen live på Canal+
Canal+ opplyser at de viser Liverpools bortekamp mot Reading lørdag 7.april live på Canal+ Sport 1. Avspark på Madejski Stadium er kl. 16.00.